Így telik egy délután a 9 gyermekes magyar olimpikon családjában
SZEMlélek 2017. december 20.

Így telik egy délután a 9 gyermekes magyar olimpikon családjában

26 éves volt Joób Márton háromszoros világbajnok kenus, amikor a harmadik gyermeküket várták feleségével, Dórival. Sportolótársai kicikizték, de ma már másként tekintenek a  Marcira és 11 fős családjára

img_6749-768x512.jpg

- Ahogy a gyerekek érkeznek, úgy jön az áldás is - véli Marci, aki sportkarrier helyett a családot választotta. 35 évesen reklámügynöksége vezetésével foglalkozik, az országot járja, de a gyerekek körüli munkából is bőven kiveszi a részét.

Tudtuk, hogy sok gyereket akarunk, a család fontosabb volt, és ez volt a jó döntés, utólag sem bántam meg.

img_6808-768x512.jpg

Marci és Dóri is hívő családból származnak.

Gyerekkorunk óta ismertük egymást, egy gyülekezetbe jártunk, de én sosem gondoltam Marcira egy jóbarátnál többként – meséli Dóri. – Húszéves voltam, ő tizennyolc, amikor mondtam neki, hogy lassan komoly kapcsolatot szeretnék, ne lógjunk annyit együtt. Akkor derült ki, hogy ő már régóta szerelmes belém.

Egyikünknek sem volt más az életében soha, és a szüzességünket is egymásnak tartogattuk a nászéjszakára. Ez egy különleges dolog köztünk, nagyon hálásak vagyunk érte, és igyekszünk megóvni. Tudjuk, hogy ennek a szemléletnek köszönhetjük, hogy ilyen családunk van, és azon vagyunk, hogy a gyerekeinknek is ezt adjuk tovább. 

Vallják, hogy családjuk alapját a kettejük erős kapcsolata adja, ennek érdekében van egy komoly szabályuk.

Fontos, hogy minden este le kell nyugodnunk, le kell állítanunk a pörgést. A gyerekek fél kilenckor szigorúan az ágyban vannak, onnantól kettesben vagyunk. Az az esti másfél-két óra csak a miénk, csak rólunk szól mindennap. Nyáron kiülünk a kertbe, ha hideg van, itt bent beszélgetünk, visszaadjuk magunknak, egymásnak, amit a napi feszültség kivett. Havonta elmegyünk kettesben vacsorázni, nyáron pedig azt is megoldottuk, hogy eljártunk a szabadtéri előadásokra.

img_6963-768x512.jpg

Legkisebb, 9. gyermekük pár hónapos, de még terveznek kistestvért, hiszen ez ad nekik erőt.

Mi sem voltunk gazdagok, egy belvárosi bérlakásban nőttem fel az öt testvéremmel. De a pénz sosem volt akadálya a boldogulásunknak. Sokan sokkal jobb körülmények között hivatkoznak a pénzre, hogy a gyereket fel is kell nevelni, satöbbi. Szerintem egyre önzőbbek az emberek, a gyerek teher, a férfiak, de sokszor a nők is börtönben érzik magukat a családban. Persze saját szabadsága és felelőssége mindenkinek a döntés, hogy vállal-e, és ha igen, hány gyereket. Mi egy kicsit talán lázadunk is, példát akarunk mutatni a nagy családunkkal. 

Ez az, ami mindig továbblendít. Látom a kilenc gyereket, aminél nincs erősebb inspiráció. Van miért dolgozni, küzdeni.

 

img_6479.jpg

A Joób család inspiráló története, Marcival és Dórival készült teljes interjú a Nők Lapja Café oldalán olvasható.

süti beállítások módosítása