Börtönben tölti a karácsonyt Mária
SZEMlélek 2017. december 26.

Börtönben tölti a karácsonyt Mária

Sokadjára tartóztatták le Kanadában Mary Wagner aktivistát – legutóbb idén decemberben –, aki rendszeresen megpróbálja lebeszélni nőtársait az abortuszról.

mariaborton.jpg

A hívő hölgy nem éppen közveszélyes jelenség: szórólapokkal és virágszálakkal felfegyverkezve zaklatja a magzatgyilkosság elkövetésére várakozókat, eme tettéért notórius visszaesőként közel öt évet töltött már rácsok mögött.

Amikor először börtönbüntetésre ítélték, a bíró kijelentette: "Az ön Istenének és önnek nincs igaza." Akkor fél évnyi szabadságmegvonást kapott, noha még az ügyész is enyhébb büntetést kért. Azóta nagyjából úgy éli az életét Mary Wagner, hogy vagy börtönben ül, vagy kiszabadulását követően egyből folytatja misszióját, amiért megint letartóztatják, elítélik.

A híradások szerint soha nem követett el fizikális agressziót, noha kétségkívül megzavarhatja azokat a nőket, akik gyermekük abortálására várakoznak az erre szakosodott klinikán.

A hölgyet világszerte sokan tisztelik, Lengyelországban különösen odafigyelnek rá, még bélyeget is kiadott a lengyel posta, fejet hajtva elkötelezett életvédő tevékenysége előtt.

(Forrás: lifesitenews.com, alfahir.hu, canadiantimes.ca)

süti beállítások módosítása