90 éves a magyar alapítású rend
SZEMlélek 2018. január 08.

90 éves a magyar alapítású rend

kepkivagas_22.PNG

A legszegényebbeknek és rászorultaknak segítő nővéreknek többek között Esztergomban és Szécsényben van házuk. Apostoli küldetésük alapja Jézus szava: „Bizony mondom nektek, amit e legkisebbek közül eggyel is tettetek, velem tettétek.” (Mt 25,40)

kepkivagas2_2.PNG

Alapítója, Oslay Oswald ferences tartományfőnök segítőivel ferences világi rendi lányokból alapította a rendet, mintegy válaszul a szegénység problémáira. Szécsényben működő otthonukban idős, beteg embereket fogadnak, megnyugvást, békés, családias légkört biztosítanak teljes körű ellátással, bentlakással és nappali gondozással is.

d_kom20171223007-1024x682.jpg

Nekünk nővéreknek az a hivatásunk, hogy ilyen emberek mellé álljunk és életük utolsó szakaszát széppé, békéssé tegyük. Bár a társadalom lenézi és kirekeszti őket, bennük mégis különösen jelen van a szegény és megalázott Jézus. Életünk értékessége nem azon múlik, hogy mennyit dolgozunk, mennyi hasznos munkát végzünk. Isten szemében a betegek, akik nagyobb teljesítményre nem képesek ugyanolyan értékesek és kedvesek. Örüljünk, ha szolgálhatjuk őket, mert a betegek áldást hordoznak számunkra.

kepkivagas3_1.PNG

Az idén 91. születésnapját ünneplő rend életéből készült összeállítás ezen a linken érhető el, a szécsényi otthonban ünnepelt karácsony pillanataiba itt tekinthetnek bele

(fotók: Komka Péter)

süti beállítások módosítása