Hitvallók Hollywoodban
SZEMlélek 2018. január 08.

Hitvallók Hollywoodban

Mi jut eszedbe elsőként a filmek világáról? Pénz, csillogás, sztárok? Képmutatás, botrány, szexuális zaklatás, drog? Bármi is legyen az, szinte biztosan nem a katolikus hírességekre gondolsz, akik olykor megjárva a poklokat is, hitüknek köszönhetően és azzal együtt azok, akik.

De nem Te tehetsz róla, hogy nem ez az első, ami eszedbe jut. A világ, amiben élünk, pláne a bulvármédia szívesebben csámcsog a hírességek nehézségein: elvonókúrára jár, börtönbe zárják, szakítottak vele, megcsalta és így tovább. Arról már sokkal kevesebb hír szól, hogy miként jutott túl valaki a megpróbáltatásokon, hogyan emelkedett felül gondjain, hogy miben lehetne valódi példakép számunkra. Talán nem is gondolnánk, mennyi színész a hitének köszönhetően él ma már teljesebb életet. Összeállításunk első részében bemutatjuk néhányuk rövid történetét.

nup-101558-1371.jpg

A vígjátékok világából ismert Steve Carell római katolikus hitben nevelkedett, amit sosem rejtett véka alá. Az Evan, a minden6ó című film forgatása kapcsán így vallott erről:

- Katolikusnak születtem és nevelkedtem. Remélem, Isten ad iránymutatást az életemben, Ő vezet engem abban, hogy jó döntéseket hozhassak, és segíti a családomat.

Carell sosem botrányai miatt került az újságok címoldalára, talán ez is tanúbizonyság hitéről és Isten jelenlétéről az életében.

claregil.jpg

A filmvásznon Chuck Norris legjobb barátját megformáló Clarence Gilyard nem volt mindig jófiú. A texasi nyomozót alakító színész valódi mélységeket járt meg megtérése előtt. A "szex, drog, rock'n'roll"-nak élt, ahogy ő fogalmazott, innen már nem volt hova süllyednie. A 12 lépéses elvonókúrával próbálkozott, amikor egy társa elhívta szentmisére - és ezzel minden megváltozott. 

- Teljesen megrengette a világom, teljesen megrengetett engem - vallja a világhírű színész - Kifelé menet a templomból odamentem a paphoz, és azt kérdeztem tőle: hé, eljöhetek a héten még találkozni veled? A többi pedig már történelem.

lindsay-lohan1.jpg

Szinte a szemünk előtt cseperedett nővé Lindsay Lohan. Ám, amit a kamerák nem mutattak, hogy a fiatal lány az alkohol és a drog rabja lett. A nehéz időkben még szexuális irányultságát is megkérdőjelező színész-énekes azóta már egyértelműen heteroszexuálisként vall magáról. Biszexuális "kalandjáról", mint egy kis kitérőről beszél, amikor valami másra, újra vágyott, abban az időszakban, amikor mindent megkérdőjelezett. Bár az amerikai színésznő élete talán ma sem mondható teljesen rendezettnek, de egy interjúban elmondta, hogy katolikus hitben nevelték és a mai napig annak tartja magát.

Isten útjai kifürkészhetetlenek, ám annyi bizonyos, hogy Ő mindannyiuknak adta legnagyobb ajándékát: a megbocsátást és a szeretetet.

e506516c-d104-4bc1-9dde-0bc9a620dc32.jpg

A tékozló fiú példázata juthat eszünkbe Nicole Kidman  történetéről, aki megküzdött a hitéért. A vörös hajú színésznő a szcientológia tanait valló Tom Cruise-zal kötött házasságakor került hitbéli válságba. 10 éven át tartó kapcsolatuk alatt férje oldalán ő is a szcientológiát követte, de válásuk után visszatért a kereszténységhez. Ma nyíltan vall katolikus hitéről:

- A katolikus hitem vezet engem. Erős hitem van. Törekszem arra, hogy rendszeresen templomba járjak, és arra is, hogy rendszeresen gyónjak. 

(catholic.org)

süti beállítások módosítása