Legyen 2018 az Emberség éve!
SZEMlélek 2018. január 12.

Legyen 2018 az Emberség éve!

A SZEMlélek főszerkesztője a BonumTV adásában hirdette meg a kezdeményezést, amelyhez bárki csatlakozhat, aki egyetért a törekvéssel.

emberseg.jpg

Számtalan külső és belső kihívás teszi próbára a magyar társadalmat, ezekre pedig leginkább összefogással, egymás támogatásával, közös gondolkodással és cselekvéssel tudunk helyes megoldásokat találni. Ezzel a szándékkal döntött úgy a párbeszéd, a nyitottság előmozdításáért, a közösségek megerősítéséért fáradozó SZEMlélek értékmagazin szerkesztősége, hogy az idei esztendőben az emberséget helyezi minden tevékenységével a középpontba.

Az Emberség éve kezdeményezést meghirdető Gégény István úgy fogalmazott: nem elsősorban valamiféle hiányt kívánnak pótolni, hanem be szeretnék mutatni, mennyi emberség, jó akarat lakozik jelenleg is számos emberben, közösségben, amelyek jó gyakorlatként szolgálhatnak mások számára. A főszerkesztő elmondta: a tavalyi évben Beer Miklós, Veiszer Alinda, Gundel Takács Gábor, Hajós András és általa közösen indított petíció igazolta, hogy egyrészt sokan kívánnak tenni az emberséges társadalom határainak megvédéséért, másrészt az aláírók jelentős része olyan személy, aki sok más ember életére van hatással saját tevékenységével. Ez a tény is megerősítést adott az Emberség éve meghirdetéséhez, amelyhez a téma kibontását elősegítő online tartalmak közzététele mellett rendezvények is társulnak majd.

süti beállítások módosítása