Lukácsi Katalin: Búcsút intek
SZEMlélek 2018. január 18.

Lukácsi Katalin: Búcsút intek

A SZEMlélek számos elgondolkodtató, önvizsgálatra, megújulásra hívó bejegyzésének szerzője egyre aktívabb politikai szerepvállalása miatt mostantól olvasóként követi tovább az értékmagazin tevékenységét.

lk1.jpg

Első alkalommal kerül sor rá, hogy új szerzők köszöntése mellett eddigi szerzőtárstól veszünk búcsút. Hálásak vagyunk Katalinnak írásaiért, a szerkesztőséget gazdagító ötleteiért, ugyanakkor elfogadjuk, hogy szíve, küldetése politikai pályára szólítja. Mivel a SZEMléleken figyelemmel kísérjük a közélet témáit, ám pártpolitizálásban nem veszünk részt, Katalin további útja egyben itteni szerzői tevékenységének felfüggesztését is eredményezi. Szívből kívánjuk, hogy a nagypolitika kihívásai közepette is meg tudja őrizni és hitelesen tudja képviselni azt az értékrendet, azt az elkötelezettséget, amelyről az elmúlt időszakban számos alkalommal bizonyságot tett!

Az alábbiakban az általa megfogalmazott üzenetet közöljük:

Kevés olyan biztonságos hely van ma Magyarországon, ahol nem találkozol gyűlölettel, ítélettel, helyette őszinte jó akarattal, útkereséssel, párbeszéddel, nyitottsággal, világos értékrenddel. A SZEMlélek ilyen. Nem azért intek búcsút a blognak, mert nem azonosulok tovább missziójával, hanem éppen azért, mert misszióját tiszteletben tartom.

Nagyon hálás vagyok a blog közösségének, hogy befogadott, hogy egy ilyen értékes csapat tagja lehettem. Sokat viszek magammal. Remélem, én is adtam. Külön hálás vagyok azért, hogy előadóként részt vehettem a SZEMlélek által szervezett Csillagvizsgáló vitasorozaton, és beszélhettem arról, hogy hogyan politizálna Jézus. Egy álmom vált valóra azzal, hogy Krisztus követőjeként beszélhettem személyes meglátásaimról, élményeimről, Jézushoz való viszonyomról egy ilyen érzékeny, mégis nagyon fontos kérdésben.

Kegyelmi pillanatban futottam össze véletlenül Gégény Istvánnal, és jelentkeztem szerzőnek a blogra akkor, amikor épp elhagytam egy politikai közösséget, így pártpolitikától függetlenül írhattam az oldalra. Átimádkozott hivatásom azonban újra a pártok közé szólít, még ha egyelőre nem is egy párt tagjaként, így a SZEMlélek értékmagazinnak búcsút intek. De csak mint szerző, nem mint olvasó!

Nagyon jó munkát kívánok a blognak a továbbiakban is, rengeteg áldást és erőt, mert nagyon nagy szüksége van Magyarországnak arra a hangra, amit a SZEMlélek képvisel! Mindent Isten nagyobb dicsőségére ;)

Lukácsi Katalin

süti beállítások módosítása