Elmaradt az esküvőjük, Ferenc pápa a repülőn adta össze őket
SZEMlélek 2018. január 19.

Elmaradt az esküvőjük, Ferenc pápa a repülőn adta össze őket

30 ezer láb magasan, a felhők felett repülve mondta ki a boldogító igen-t Ferenc pápa előtt két légiutaskísérő a chilei járaton. A pár csak egy áldást kért volna a Szentatyától, végül történelmi esküvő lett belőle.

dt1j4kqu8aikzki.jpg

Paula Podesta és Carlos Ciuffardi a személyzet tagjaiként kísérték a pápát és a többi utast január 18-án a belföldi járaton Santiago-ból Iquique-be. Az újságírók elmondása szerint útjuk alatt odaléptek a pápához, hogy áldását kérjék. 

A férj később elmondta az újságíróknak, hogy Ferenc pápa megkérdezte, házasok-e. A pár elmesélte neki, hogy 2010-ben tartották polgári esküvőjüket, de egyházira nem volt módjuk – egy földrengés porig rombolta templomukat, plébániájukat. Ferenc pápa nem habozott: felajánlotta a párnak, hogy rögtön ott, a repülőgép fedélzetén összeadja őket.

dt1j3wiv4aiz8f5.jpg

– Össze akartok házasodni? – kérdezte Ferenc pápa. – Biztosak vagytok benne, teljesen biztosak? – emlékszik vissza Carlos.

A pár igennel felelt és átadták gyűrűiket a Szentatyának, a légitársaság velük utazó vezetőjét pedig tanúnak kérték fel. Ferenc pápa ezután megáldott a gyűrűiket, a pár kezeit egymásra helyezve elmondott egy rövid imát, majd férjnek és feleségnek nyilvánította őket, amit egy hitvesi csókkal pecsételtek meg.

dt090y8xuaagnzt-800x500.jpg

– A gyűrűk ne legyenek túl szorosak, mert akkor kínoznak benneteket, de túl lazák se, mert akkor elveszíthetitek őket – jegyezte meg viccelődve Ferenc pápa.

dt08jh_xuaemlv9.jpg

– Ez az, amire a világnak szüksége van, a házasság szentsége. Remélem, ez sok párt a világban arra ösztönöz majd, hogy egybekeljenek – emlékszik vissza Carlos Ferenc pápa szavaira.

dt08mhyxuaa5vjl.jpg

Hivatalos házassági kivonat helyett egy jelenlévő chilei bíboros kézzel írt egyet, amit az esküvőt celebráló pap, vagyis Ferenc pápa, a tanú és az ifjú házasok is aláírtak. Nászajándék gyanánt és emlékül Ferenc pápa egy-egy rózsafüzért is adott a párnak, Paulának fehéret, férjének egy feketét. 

image_1_2.jpg

A friss házasok, akik a pápai járat leszállása után tartanak egy kis ünnepséget, két gyermeket nevelnek együtt, a 6 éves Rafaelát és a 3 éves Isabelát. 

(nwcatholic.org)

süti beállítások módosítása