Égre tekintő sztárok II.
SZEMlélek 2018. január 23.

Égre tekintő sztárok II.

Pénz, csillogás, képmutatás, botrány, szexuális zaklatás – a filmek világa kapcsán gyakran ilyesmi jut eszünkbe. Pedig megannyi katolikus hírességgel is találkozhatunk a mozivásznon.

A bulvármédia szívesebben csámcsog az ismert emberek nehézségein: elvonókúrára jár, börtönbe zárják, szakítottak vele, megcsalta és így tovább. Arról már sokkal kevesebb hír szól, hogy miként jutott túl valaki a megpróbáltatásokon, hogyan emelkedett felül gondjain, hogy miben lehetne valódi példakép számunkra. Talán nem is gondolnánk, mennyi színész a hitének köszönhetően él ma már teljesebb életet. Összeállításunk első részének folytatásában további hírességek rövid történetét mutatjuk be.

letoltes_4.jpg

– Igen, katolikus vagyok és  büszke vagyok erre. Viszont sok protestáns barátom van – vallja a mélyen vallásos katolikus családban nevelkedett Liam Neeson. De ez volt mindig így. Ahogy világhírre tett szert, úgy került egyre közelebb az alkoholhoz és a nőkhöz, míg egyre távolodott a hittől.

– Válaszúthoz értem. Színészként meglehetősen sikeres voltam. Éjszakánként leittam magam és csajoztam – ismerte be.

Ez egészen egy jezsuita pap megformálásáig tartott a Némaság című filmben. Az ír színész ekkor ismerte fel a hit és az ima valódi erejét.

– Valódi kinyilatkoztatásként éltem meg, ami életem két nagy részét összehozta: az ír katolikus énem egy színész életével állt kötelékben, de megláttam, hogy a színészet is lehet imádság – vallotta felismeréséről Neeson.

Az ír színész azóta is keresi útját a hitben, s ha néha ebben szerepei miatt nehézségei is adódnak, de Neeson kitart katolikus vallása mellett.

jimmy-fallon.jpg

A vígjátékokból ismert színész és műsorvezető, Jimmy Fallon ugyancsak katolikus családban nevelkedett. Fiatalon rendszeresen ministrált, sőt, még a papi hivatással is szemezett egy időben.

– Szeretem a templomokat. Szeretem az egész eszmét. Szeretem a tömjén illatát. Szeretem azt az érzést, amikor kijössz a templomból. Szeretem azt, ahogy a pap szavaival jó érzést ad az embereknek. Szeretem az egész eszmét. A nagypapám mélyen vallásos volt, ezért vele jártam misére reggelente, 6.45-kor!

A műsorvezető bevallotta, hogy ma már nem jár olyan gyakran templomba, mint egykor, de hite mit sem változott az évek alatt.

denise-richards-6977-7258-hd-wallpapers.jpg

Denise Richards katolikus hite már azelőtt köztudott volt, hogy nyíltan vallott volna róla. Ám édesanyja halálával valami megtört benne. Megpróbálta hitét a tragédia, hogy meg kellett magyaráznia valamit a gyermekeinek, amit ő  maga sem értett egészen.

Nehéz időkben, amikor a hite és a családja között állt, fogalmaz Richards, a barátai segítették át. A színésznő bevallotta, hogy a tragédia hatására más utakon is járt: a reinkarnációval ismerkedett, és egy időben hitt abban, hogy képes édesanyjával médiumon keresztül kommunikálni.

stephen-colbert-ash-wednesday-ashes.jpg

Bejárta a világsajtót a kép, amin Amerika egyik legismertebb humorista-műsorvezetője Hamvazószerdán hamuból rajzolt kereszttel ült a kamerák elé. Stephen Colbert akkor sem jött zavarba, amikor 7 Mária-jelenés helyét kellett a milliós nézettségű esti műsorában felsorolni – sőt, Medjugorje nevét példásan pontosan ejtette ki.

– Nem érezném helyesnek, nem esne jól, nem engedné a lelkiismeretem, hogy viccet csináljak a szentségekből, különösen az Eucharisztiából – vallotta a 11 gyermekes családból származó műsorvezető, aki majd' egész Amerikát szórakoztatja beszélgetős műsorában.

 

adomanybanner_600.jpg

süti beállítások módosítása