Legyen nyitva a szívetek 0-24!
SZEMlélek 2018. február 06.

Legyen nyitva a szívetek 0-24!

Február 2-a a megszentelt élet világnapja. Az ünnep keretében Ferenc pápa több ezer szerzetesi és papi hivatást választó előtt mutatott be szentmisét a Szent Péter-bazilikában, de üzenete nemcsak nekik szól, hanem mindannyiunknak.

- Ha a fiatalok új ajtók nyitására vannak elhívva, a kulcs az idősebb testvéreknél van - mondta Ferenc pápa, aki szerint ezért sem szabad egyetlen szerzetesi és papi közösségeknek sem félretolni idősödő társait.

open2024hrs.jpg

- Emeld fel a szemed az okostelefonodról, és lásd meg testvéreidet! - hívta Ferenc pápa a megszentelt hivatást választókat.

- A bevásárlóközpontok és az internet mindig nyitva áll. De a hívők szívének is nyitva kell lennie, mert mindannyian fogadjuk a hitet valakitől, és mind arra vagyunk hívva, hogy megosszuk azt másokkal - mondta homíliájában a Szentatya, aki a találkozások sorozatát helyezte a fókuszba: az emberek és Jézus találkozását, a fiatal Máriáét és Józsfét az idősödő Simonnal és Annával, amikor Jézust vitték bemutatni a templomba, az egyén és a vallási közösségek tagjainak találkozását.

(catholicherald.co.uk)

süti beállítások módosítása