Indul a Házasság hete!
SZEMlélek 2018. február 09.

Indul a Házasság hete!

Február 11-én, vasárnap kezdődik a Házasság hete, egy széleskörű összefogás, hogy megmutassa a házasság örökkévaló értékeit. A rendezvénysorozat keretében több helyen is Szerelmes Kalandtúrára hívják a házaspárokat.

166623622.jpg

Közel 20 éve Angliából indult útjára a kezdeményezés, amely keretében mára már 4 kontinens 21 országában ünneplik minden évben egy héten át a házasságot és a családokat Valentin-nap környékén. Hazánkban 2008 óta rendezik meg a Házasság hetét keresztény egyházak és civil szervezetek, számos közéleti személyiséggel együtt.

Helyi kezdeményezések útján épülnek azok a hidak, amelyek a házasság és a család felé való elköteleződést, boldogulásukat segítik. A szervezők a programok során nyíltan megosztják a házasság mindennapi valóságáról, örömeiről, feszültségeiről, tanácsokkal segítik a házasokat és házasulandókat, és azokat is, akik komoly válságban vannak vagy megszakadt kapcsolatuk valami ok miatt.

A budapesti Városmajori plébánia szervezésében február 18-ig, a Házasság hetének zárónapjáig van lehetőség  a 9 próbából álló Szerelmes Kalandtúrára indulni.

A Házasság hetének fővárosi és vidéki programjai a rendezvény honlapján böngészhetőek!

süti beállítások módosítása