Hajléktalanok lepik el minden éjjel ezt a templomot
SZEMlélek 2018. március 19.

Hajléktalanok lepik el minden éjjel ezt a templomot

"Botrányos" dolgok történnek San Francisco egyik vallási épületében!

225 hajléktalannak biztosítanak nyugodt pihenést a Szent Bonifác templomban nap mint nap. A Gubbio Projektet 2004-ben indította el egy helyi közösségi tag és a plébános, hogy így segítsék a környék egyre növekvő számú hajléktalanjait.

hajl.png

– Nem kérdezünk semmit sem, amikor a vendégeink besétálnak az ajtón. Nincs sem regisztráció, sem más kérdőív vagy adatlap. Soha senkit nem küldünk el, mindenkit szívesen fogadunk, tisztelünk és méltósággal bánunk mindannyiukkal – olvasható a kezdeményezés honlapján.

Míg a templom első harmadát minden nap a templom látogatói, a szentmise résztvevői töltik meg, addig a Gubbio Project templomhajó hátsó kétharmadát vette használatba.

– Erős üzenetet adunk ezzel azoknak a felebarátainknak, akiknek nincs lakhatásuk. Azt üzenjük számukra, hogy ők is a közösségünk tagjai, nem kell elmenniük akkor sem, ha a többiek misére érkeznek. Ugyanakkor azok számára is üzenetet hordoz ez a helyzet, akik a szentmisére érkeznek: a közösségünkhöz tartoznak a megfáradtak, a szegények, a mentális gondokkal küzdők és azok is, akik átfagytak, eláztak és koszosak.

A szálláson felül meleg takarókat, zoknikat, tisztálkodási szereket és masszázst is biztosítanak a rászorulóknak.

(sunnyskyz.com)

 

adomanybanner_600.jpg

süti beállítások módosítása