Te meghalnál mások helyett?
SZEMlélek 2018. március 25.

Te meghalnál mások helyett?

Amíg a filmbeli szuperhősök repülnek, autókat emelgetnek, a köztünk élő hősök szeretetből fakadó áldozatukkal mutatnak példát emberségből.

francia_tusz.jpg

Újabb nevet írunk fel arra a bővülő listára, amin ott szerepel a testével diákjai életét védő Aaron Feis, az ugyanazon fegyveres támadást túlélő, ám szintén több lövést elszenvedett Anthony Borges, az igazság kutatásáért és feltárásáért meggyilkolt Ján Kuciak, a depresszióban szenvedőket segítő, egy öngyilkosjelölt által megölt Marisa Harris és még sokan mások.

A francia Arnaud Beltrame rendőr alezredes azt követően halt meg, hogy vállalta, utolsó túszként egy fegyveres támadóval marad, cserébe a többiek elengedéséért. Végül a túszejtő elleni rohamban sebesült meg végzetesen.

– Franciaország sohasem feledkezik meg hősiességéről, bátorságáról – fogalmazott Gerard Collomb belügyminiszter, Emmanuel Macron kormányfő pedig olyan hősnek nevezte, aki kivívta az egész francia nemzet tiszteletét és csodálatát, kivételes bátorságról és önfeláldozásról téve tanúbizonyságot.

A hősök köztünk élnek. Nem mind áldozzák az életüket másokért, de olyan emberek ők, akik egy elérkezett pillanatban akár erre is készen állnak.

Senkinek nincs nagyobb szeretete annál, mint aki életét áldozza embertársaiért...

(Forrás: MTI, kép: thelocal.fr)

süti beállítások módosítása