A világhíres szökőkútban gyűlik az adomány Róma rászorulóinak
SZEMlélek 2018. április 05.

A világhíres szökőkútban gyűlik az adomány Róma rászorulóinak

De talán már nem sokáig lesz így. A rossz anyagi helyzetben lévő római városvezetés most más célokra szeretné felhasználni a Trevi-kútba dobott milliókat.

1512591_10151799916386017_101880223_n.jpg

Az Örök Városba való visszatérés reményében évente milliók hajítanak át vállukon egy-egy érmét a világhírű Trevi-kútba, ahonnan hétről hétre kilapátolják - pontosabban egy nagy teljesítményű vákuum segítségével kiszívják - az összegyűlt aprót, hogy azzal a város szegényeit segítsék.

Erre a római katolikus karitász jogosult már 20 éve, ami igen komoly támogatást jelent a hajléktalanok, idősek, menekültek, szegénységben élők és rászoruló családok támogatásával foglalkozó szervezetnek: 2016-ban körülbelül 1,4 millió euró vagyis közel 434 millió forint gyűlt össze a szökőkútból.

Idén azonban a szorult anyagi helyzetben lévő városvezetés az egyezség felbontását vette fontolóra, hogy a turisták "adományait" más anyagi alapokba fektessék. Egyelőre a döntést elnapolták, így a karitász ez év végéig biztosan begyűjtheti még a szökőkút érméit, amit a rászorulók élelmezésére és szállására fordítanak.

(catholicherald.co.uk)

süti beállítások módosítása