98 éves apáca az amerikai sportok legnagyobb sztárja
SZEMlélek 2018. április 06.

98 éves apáca az amerikai sportok legnagyobb sztárja

Jean Dolores Schmidt nővér a titkos fegyver, mondják róla az egyetemi kosárlabda-bajnokságban játszó csapat, a Loyola Ramblers játékosai.

Tiszteletbeli segédedző , kabala, káplán és még ennél is több Jean nővér. Ikonikus alakját  már egy játékfigurában is megörökítették, Barack Obama pedig külön gratulál neki a Ramblers győzelmekor.20170224t1538-0279-cns-nun-chaplain-loyola_800.jpg

1994 óta segíti a chichagoi egyetemi csapatot káplánként Jean nővér, aki gimisként maga is kosarazott, majd rövid ideig edzőként is dolgozott. A Ramblers mellett nem csak a kispadról szurkol. Tiszteletbeli segédedzőként tényleges feladatokat is ellát: játékosmegfigyelést végez, lelkesítő beszédet tart a meccsek előtt, kielemzi a játékot a meccs után, és persze spirituális támaszt is ad a játékosoknak.

chi-aj-3-basketball-nun--20130302.jpg

- Egészen meglepett az első meccsemen, hogy mi mindent csinál. Azt hittem, csak imádkozni fog velünk, erre az imádság után azt mondja nekem, hogy figyeljek oda az elzárásaimra, és le se vegyem a szemem a 23-as játékosról - nyilatkozta első találkozásukról az egyik játékos, aki társaival együtt valóban ad a nővér meglátásaira, amik szinte mindig erősítik az edző meglátásait is.

dwqfv3jw0amplmc.jpg

A meccs előtti imádságok egyébként nem egyszerűen rendszeresek, de általánosak Jean nővérrel, aki a hazai meccseken az ellenfélért is imádkozik, nehogy meggyanúsítsák, hogy elfogultságra próbálja rávenni Istent, vagy arra, hogy rájuk ne figyeljen, írja az index.hu.

srjean-830x515.jpg

- Mindig azt kérem, hogy ne legyen sérülés, hogy a bírók igazságosan fújjanak a meccsen, és hogy maradjanak koncentráltak a játékosaink. Azért a végén azzal zárok, hogy »Ámen, áldj meg minket, Uram, és hajrá Ramblers!«

 

süti beállítások módosítása