Április 9-én nem dől össze a világ, sőt!
SZEMlélek 2018. április 07.

Április 9-én nem dől össze a világ, sőt!

Az egyháznak szentekre van szüksége, nem szuperhősökre. Hétfőn az is kiderül, hogy pontosan miként képzeli Ferenc pápa az annyit emlegetett tornacipős, farmeros szenteket.

szentekpapa.jpg

Április 9-én mutatják be a Gaudete et exsultate kezdetű apostoli buzdítást, mely az életszentségre való meghívásról szól a mai világban. A Vatikáni Rádió ide kattintva elérhető összeállításában Ferenc pápa életszentségről szóló megnyilatkozásait gyűjtötte csokorba.

Az egyház mindenkinek felkínálja az életszentség útját, ami a keresztények útja és a Jézussal való találkozáshoz vezet. Az egyház nem utasítja el a bűnösöket, hanem befogadja őket és arra szólítja, hogy hagyják magukat megfertőzni Isten szentsége által.

A szentek olyan férfiak és nők, akiknek öröm lakozik a szívében és azt átadják másoknak, ellentétben azokkal a keresztényekkel, akik nem jól élik meg hitüket és gyászos képet vágnak.

A szentek alapvető megkülönböztető jegye az alázatosság.

Minden keresztény a keresztség erejénél fogva egyenlő méltósággal rendelkezik az Úr előtt, és ugyanaz a hivatása: az életszentség. (...) Ahhoz pedig, hogy szentek legyünk, nem kell feltétlen püspöknek, papnak vagy szerzetesnek lenni; mindenki arra kapott meghívást, hogy szent legyen.

(Kép forrása: catcholicnewsagency.com)

süti beállítások módosítása