Te jártál már az Irgalmasság Házában?
SZEMlélek 2018. április 08.

Te jártál már az Irgalmasság Házában?

Rafinált a címbeli kérdés, ez ugyanis nem egy konkrét hely, nem épület, hanem...

irg.jpg

Irgalmasság Konferenciát rendeztek Kaposváron, amelyen bemutatták nagy nyilvánosság előtt is a már megkezdett Irgalmasság Háza Szolgálatot. A kezdeményezés célja megmutatni, hogy Isten országa, szereteturalma elérkezett, misszió és közösségépítés, valamint a szeretet tettekre váltása.

Ez így igen szépen hangzik, de a kitalálók - Varga László püspök és lelkes csapata - nem álltak meg az általános felvetéseknél. Preventív szolgálat a családok, a gyermekek és az ifjúság körében, imaszolgálat, kritikus élethelyzetben lévők szolgálata mellett felkínálják a beszédes nevű Eloldozva Szolgálatot is. Utóbbi tevékenység saját megfogalmazásuk szerint se nem ördögűzés, se nem gyóntatás, inkább egy nagy életgyónáshoz hasonlítható.

Az Irgalmasság Háza tehát valójában a keresztényi életmód lényegét érinti, s nem akrámilyen koncepcióval indokolja a Kaposvári Egyházmegye saját honlapján, miért hozták létre ezt a szolgálatot. - Felismertük, hogy az Oltáriszentségben, szentostyában megtört Krisztus, és a megtört ember ugyanaz. Mindkettő ugyanannak a Krisztusnak a teste. Ezt a spirituális felismerést szeretnénk összekapcsolni a szükséget szenvedők(kel) életével - írják.

Aki részletesebben szeretne megismerkedni a kezdeményezéssel, ide kattintva talál bővebb infót és elérhetőségeket.

süti beállítások módosítása