Vigyorog a Sátán! – Lélekemelő #3
SZEMlélek 2018. április 15.

Vigyorog a Sátán! – Lélekemelő #3

Ördögi körök, szekértáborok mellett szelídség, irgalmasság is szóba kerül Varga László kaposvári püspök heti buzdító gondolatai között.

laciatya.jpg

április 9.
Legyetek irgalmasok önmagatokhoz is! Ne dédelgessétek, kényeztessétek, hanem pihentessétek, ne hasonlítgassátok, hanem ajándékként fogadjátok el önmagatokat! Könnyű lesz szeretni!

április 10.
El ne feledjétek, a Sátánnak része van minden megosztottság szításában, fenntartásában! Sorra szedi az áldozatait. Ő csak az egységre nem képes! Azt a Szentlélek végzi el bennünk, közöttünk. Nagyon kellenek a Lélekre figyelő keresztények!

április 11.
Az önszeretet parancs, de aki nárcisztikusan beleszeret önmagába, az torzóvá válik, miként az is, aki megveti önmagát. Aki viszont a Szeretet ajándékaként tekint önmagára, annak mások is ajándékká válnak és ő maga is a szeretet ajándéka lesz a többiek számára!

április 12.
El ne feledjétek, a "szeressétek ellenségeiteket!" parancsa még mindig érvényben van! Vagy azért kell szeretnem a Mást, a Másikat, mert felebarátom, vagy azért, mert ellenségem. A kör bezárult és senki nem kapott felmentést!

április 13.
Kikiálthatunk-e bárkit, személyt, csoportot, "szekértábort" istentelennek? Ha azt hirdetjük, hogy Isten mindenütt jelen van, lehet, hogy csak mi nem fedeztük fel bennük, közöttük.

április 14.
Amennyiben nem igaz a személyünket vagy az egyházunkat érő kritika, akkor fölösleges kiakadnunk, ha pedig igaz, hálásak lehetünk érte. Így lesz esélyünk a megtérésre, változásra és a szeretetben való növekedésre!

április 15.
Vigyorog a Sátán! A gyűlölködő gyalázkodás ördögi köreit csak a megbocsátás és az ellenség szeretetének gyakorlása tudja megtörni. "Boldogok a szelídek"! Van bátorságunk hozzá?

süti beállítások módosítása