Az életét kockáztatta, hogy megmentsen egy kisgyereket
SZEMlélek 2018. május 28.

Az életét kockáztatta, hogy megmentsen egy kisgyereket

A helyszín Párizs, az "elkövető" egy iratokkal nem rendelkező bevándorló.

falmaszas2.jpg

Te mit tennél, ha azt látnád, hogy egy negyedik emeleti erkélyről lóg egy fiúcska, aki utolsó erejével kapaszkodik, hogy le ne essen? A borzasztó eset nem a képzelet műve: május 27-én megtörtént, a helyszínen készült videó tanúsága szerint a legtöbben az utcáról nézték, filmezték, fotózták, hogy vajon mi fog történni.

Csupán néhány bátor ember akadt, aki megpróbálta a szinte lehetetlent, vagyis az épület homlokzatán felmászva eljutni a gyerekhez, megmentve őt a vélhetően halálos zuhanástól. A segítőkészek pár méterig jutottak, kivéve Mamoudou Gassama, aki nem egyszerűen megtalálta a felmászás lehetséges útját, hanem igen gyorsan, saját helyzete veszélyességével nem törődve igyekezett a gyerekhez, akit időben el is ért.

A történet itt nem ért véget, nem csupán a gyermek felelőtlen apja számára, aki ellen vizsgálatot indítottak a hatóságok. A másik szál a hős jövőjét illeti. Azt ugyanis, hogy kiről van szó, Párizs polgármestere, Anne Hidalgo Twitter posztjából tudhatta meg a közvélemény jelentős része, aki telefonon köszönte meg a Maliból a francia fővárosba érkezett bevándorlónak a csodával határos életmentést.

falmaszas1.jpg

Május 28-án délelőtt pedig Emmanuel Macron elnök fogadta az Elysée palotában a fiatalembert, eközben petíciót indítottak a franciák, amelyben azt kérik, hogy a hős mielőbb kapja meg a tartózkodási engedélyét.

falmaszas3.jpg

– Bravó – reagált az elnök, miután a bevándorló személyesen elmesélte neki, ő hogyan élte át azt a nagyon fontos pár másodpercet. A politikus ígéretet tett a hiányzó iratok rendezésére.

(Forrás és fotók: Le Parisien)

süti beállítások módosítása