Kinek fáj még Trianon?
SZEMlélek 2018. június 04.

Kinek fáj még Trianon?

Hát nekem!

trianon.jpg

Mert az, aki az igazságtalanságot csupán elszenvedi, az semmi egyebet nem tesz, csak elkeseredetten és fogcsikorgatva gyűlöl. De az, aki az igazságtalanságot elköveti, az reszketve és hunyászan és bújkálva és titokban és rossz lelkiismerettel gyűlöl.

Ezért mondja Szókratész, hogy sokkal jobb annak, aki az igazságtalanságot elszenvedi, mint annak, aki elköveti.

/Hamvas Béla/

Évfordulókor előjön belőlem a nagymagyar énem, s vele együtt a nyilalló fájdalom. Aztán kicsit lapítva vissza is vonul, mikor körülnézek jobban, mennyi-mennyi nyomorúság van még a világban a mi kicsiny, de hatalmas trianoni sebzettségünkön kívül is. Nekem ugyanúgy fáj, ahogy a Holokauszt is fáj, vagy szerte a világon az őslakosok "evangelizálása". Nekem, mint emberi lénynek, minden ember-emberrel elkövetett emberség és emberiség elleni bűncselekménye fáj.

Hogyan csökkentem a fájdalmat? Gondolattal, szóval, cselekedettel és virrasztással. Éberen tartom magamban. Olvasom a Szentírást és várom Krisztus Urunk második eljövetelét. Az Ige mindenre gyógyír. Neked is.

Az én szívemben örökre él egy Nagy Magyarország, amiben mint Ember él minden magyar, emberségének és magyarságának dicsőséges tudatában, a szívében derűvel, örömmel és békével.

Azt mondod, ilyen sosem lesz?

Már van, hiszen érzem, élem és velem együtt több milliónyi magyar testvérem a világ különböző országában tesz nap, mint nap azért, hogy ez egyszer a Földön megvalósuljon fizikai egységében is.

Nagy Magyarország nem álom, hanem elérhető valóság.

Erre a mondatra alapvetően kétféle reakció lehet. Hülye vagy fiam, kicsik vagyunk, mit akarunk mi, nem lehet, hagyjad már. Vagy: nem feledjük, mert hiszünk, mert teszünk, mert szeretünk és szeretni akarunk. Eljő Krisztus és vele az Igazság, s minden gaz fizeti tetteinek minden kamatát. Ez nekem reménységem, és nem örülök a hamisságnak, de együtt akarok örülni az igazsággal.

Ha mindenhol le is tudnák tagadni, akkor is szemet szúrna mindig valakinek, hogy bárhol kilép ebből az országból, magyarok százezreit találja határainkon kívül. Nagyon szeretném és vágyom azt a Magyarországot, ahol a magyarok Emberek, békések, szeretők, tisztességesek. Álmodni csak nagyot érdemes, ahogy Csaba testvér is mondta.

Országunkat minden magyar ember a világon mindenhol, minden tettével építi, vagy rombolja.

Nagy Magyarország létezik, épül, mert a benne hívő emberek folyton építik, s ezt lerombolni nem lehet. Mert olyan nincs, hogy a hívő lélek célba ne érjen és nem számít, mekkora a hitetlenek száma. Kell, hogy Trianon számítson, hogy emlékezzünk rá. Minden igaztalan tett emlékét őriznünk kell az Igazság eljöveteléig.

Trianon lehet az egyik ok, amiért szomorúak lehetünk, amiért idegeskedhetünk, ami miatt mardoshatjuk önmagunkat, amivel vagdalkozhatunk. Fortyoghatunk, siránkozhatunk, lehetünk közömbösek, de mint magyarnak, állást kell foglalnunk. Egy magyarnak kikerülhetetlen, de nyugodt szívvel írom, hogy minden emberi érzéssel bíró embernek is.

Trianon seb a magyarságunk testén. Nem azért, mert velünk történt, hanem az egyetemes és emberséges emberiség testén ütött sebet azzal, hogy égbekiáltó igazságtalanságot követtek el egy nemzettel. Egy olyan nemzettel, amit ugyanúgy Isten nemzett e Földre.

Rég volt már. Lépjünk túl rajta?

Túllépni nem lehet, amíg a világ közössége által nincsen méltó helyre emelve. Legalább olyan súlyú és mértékű helyre, mint a Holokauszt, ami a zsidó néppel történt igazságtalanság. Trianon nincs benne a világsajtóban, pedig ott kellene lennie. Aki csak megemlíti, már szélsőséges revizionista, rasszista, demagóg. Ja, és biztos fideszes is. Amúgy a fides hűséget jelent. Nem a Párthoz, hanem Istenhez. És vele együtt az Igazsághoz is.

Ha lépjünk túl, akkor lépjünk túl minden igazságtalanságon, amit valaha elkövetett ember az ember ellen. Ha Trianon nem fontos, akkor a Holokauszt sem fontos, akkor a menekültek megmentése vagy elítélése sem fontos. Akkor a bántalmazás sem fontos. Hiszen itt egy egész nemzetet bántalmaztak, kifosztottak, megaláztak és mások kezére adtak.

Minden igazságtalanság fontos.

szt_intro.jpg"Isten haragja megnyilvánul az égből azoknak az embereknek minden gonoszsága és igazságtalansága ellen, akik igazságtalansággal elfojtják az isteni igazságot." (Rómaiaknak írt levél 1:18)

Szőke Tibor

(Illusztráció forrása: flagmagazin.hu)

süti beállítások módosítása