Reppelő pap borzolja a kedélyeket Kenyában
SZEMlélek 2018. június 22.

Reppelő pap borzolja a kedélyeket Kenyában

Felfüggesztették Paul Ogalo atyát, aki rep zenével próbálta a fiatalokat a templomba hívni.

20180621t1105-0545-cns-kenya-rapping-priest.jpg

Egy évre felfüggesztették a Kenya nyugati részén szolgáló atyát, hogy "gondolja át a módszereit". Ogalo atya a szentmisék után, civilben kezdett reppelni a közösség körében, így küzdve a fiatalokat fenyegető drogok és a társadalmi igazságtalanságok ellen.

- Gondoskodnunk kell a fiatalok érdekeiről a templomainkban. Változtatnunk kell a módszereinken - véli a felfüggesztett kenyai pap.

Az egyház ifjúsági vezetője támogatja az atya próbálkozásait, Violet Menya szerint sokan azóta is visszajárnak a templomba.

- Boldogok vagyunk, hogy Paul atya prédikációs stílusa sok fiatalt vonz a templomba. Sokakon segített már, hogy felhagyjanak a drogokat és helyett gazdálkodásba, vállalkozásokba és más tevékenységekbe kezdjenek - mondja Menya.

- Paul atya volt a mi mentorunk. Olyan nyelvet használt, amit a fiatalok megértenek. Több ezer fiatalt mentett meg a drogoktól - mondja a 28 éves Bernard Oketch.

- Mindennek megvan a maga helye. Az egyház hirdet bizonyos dolgokat a társadalomban. Ám ha más dolgokkal vegyítjük, akkor más üzenetet olvashatnak ki belőle az emberek - nyilatkozta a püspökség képviselője. - Rátekinthetünk társadalmi szempontból, ami összehozza az embereket és szórakoztatja őket. De ha spirituális szemszögből nézzük, akkor felmerül a kérdés: lelki értékeket hirdet vagy rossz üzenetet küld a világba?

(catholicherald.co.uk)