A gyerekek hiteles tanúságtevőket keresnek
SZEMlélek 2018. július 03.

A gyerekek hiteles tanúságtevőket keresnek

Vallja a Dél-Ázsiából visszatérő Jó házaspár, akik legutóbb gyermekeikkel együtt egy évet töltöttek a térségben misszionáriusként.

im2018-06_01.jpg

Jó András református, felesége, Angelika pedig evangélikus hitoktató először 1999-ben jártak a távoli földrészen, akkor egy keresztyén internátusban tanítottak. 3 év után hazatértek, de tavaly ismét nekivágtak Indiának, ám ezúttal már kamasz gyermekeiket is magukkal vitték. 

 

A térség egyik legrangosabb angol tannyelvű keresztyén bentlakásos intézetében hittant és angolt tanító házaspár gyermekei is csatlakoztak az iskolai közösséghez, ahol muszlim, hindu és más vallású társaikkal együtt tanultak.

- Kapcsolatainkban a más vallású gyerekeknek is kézzel foghatóbbá és érthetőbbé válik a hitünk, hiszen látják, hogy Isten igéjét követjük: jó házastársak vagyunk és szeretjük a gyerekeinket - vallja Angelika, akik gyermekeik barátaival még szorosabb kapcsolatba tudtak kerülni.

A vallási sokszínűség közepette a keresztyén intézményben a hittant és a világvallásokat is keresztyén szempontból tanítják, de András szerint mindennek úgy van értelme, ha befogadóan és nyitottan, a kérdéseket megválaszolva, nagyon sok szeretettel és türelemmel teszik.

- Mi magunk is tanítványok vagyunk, akik követjük az Urat, ezért a diákoknak nem felénk kell jönniük, hanem együtt haladunk velük a közös úton a Mesterhez – vallja a református hitoktató.

- Ha egy osztály húsz százaléka keresztyén, míg nyolcvan százaléka hindu, muszlim, buddhista vagy más vallású, akkor az száz százalékban olyan gyerekekből áll, akik a maguk módján, a maguk útjelzőik mentén Istent keresik – állítja Jó Angelika, aki szerint ezért érdemes az istenkeresésről mindennapos feladatként őszintén, tabuk nélkül beszélni.

A teljes cikk az reformatus.hu oldalán olvasható.

süti beállítások módosítása