Kilencéves életmentő
SZEMlélek 2018. augusztus 01.

Kilencéves életmentő

A helyi rendőrség és a városháza hősként ünnepli a kilencéves kislányt.

lexie.png

A kanadai Halifaxben élő kilencéves Lexie édesanyja és nagymamája a kislány születésnapi zsúrjára készülődtek. Az agyi bénulásban szenvedő, beszélni képtelen Lexie sikolya hallatán a család a kislány segítségére sietett. Lexie a kerekesszékben ülve az ajtóra mutatott.

A nagymama rögtön észrevette, hogy Lexie öccse, Leeland eltűnt. A kertbe kiszaladva az egyéves fiút a medence szélén találta, és biztonságba vitte.  Bár Lexie öccse vizet köhögött és kórházba szállították, sértetlenül úszta meg a balesetet.

“Megöleltem Lexie-t és sírva fakadtam. Máig minden nap megköszönöm neki, hiszen minden egyes másodperc számított.” – mondta az édesanya.

“Az ijesztő az – mondta az anya -, hogy Leeland kinyitotta az ajtót és be is csukta maga mögött, pedig korábban még soha nem nyitotta ki a teraszajtót.”

Lexie-t a helyi rendőrség és a városháza is hamarosan kitünteti.

lexie2.png

Nagymamája azt mondta: „Nem kell tudnod járni és beszélni, hogy működjenek az érzékeid. Így is hallathatod a hangod és így is segíthetsz. És igen, megmentette az öccse életét.”

Lexie hősies tette azóta bejárta a közösségi médiát, és sokan nagyanyja szavait idézik: „soha ne becsüld alá senki képességeit a fogyatékossága miatt!”

(Forrás: https://aleteia.org)

süti beállítások módosítása