Teréz anya segített elkölteni lottónyereményét
SZEMlélek 2018. augusztus 16.

Teréz anya segített elkölteni lottónyereményét

Rachel Lapierre mindig szeretett másokon segíteni. A 80-as években modellkedett, majd modellügynökséget hozott létre, amit - hogy négy gyermeke nevelésével többet tudjon foglalkozni – hamarosan megszüntetett. Később nővérként is dolgozott, de álma mindig is az volt, hogy példaképe, Kalkuttai Teréz nyomdokaiba lépjen, és egész életét a jótékonykodásnak szentelje.

rachel.png

Amikor Lapierre 2013-ban egymillió dollárt nyert a kanadai lottón, esélyt kapott álma valóra váltására. Nem hezitált - tudta, hogy most már élete végéig azzal fog foglalkozni, amit mindig is szeretett volna: másokon segíteni.

A lottónyeremény után két hónappal felmondta nővéri állását, és elindította a Le Book Humanitaire nonprofit jótékonysági szervezetet, amely rászorulóknak segít - közösségi oldalakon keresztül - kapcsolatba lépni olyan emberekkel, akik segíthetnek nekik.

Segítettek már menekült családokon, bútorozták be rászorulók lakásait, gyűjtöttek játékokat gyerekeknek, megoldják a betegek szállítását, de találtak már lakást frissen szült hajléktalan anyukának is.

Számára a boldogságot nem a külsőségek határozzák meg, az sokkal inkább belülről ered: „Szerintem a boldogság a szívből fakad. Jó, ha van egy új házad vagy egy új autód, de nem ezek kellenek a boldogsághoz. Mikor valami jót teszel másokkal, attól a szíved-lelked megtelik.”

(Forrás: aleteia.org)

süti beállítások módosítása