A valóság Krisztusban van - Lélekemelő #21
SZEMlélek 2018. augusztus 19.

A valóság Krisztusban van - Lélekemelő #21

Ezen a héten Varga László püspök az önkiüresítésről, a Gondviselő jelenlétéről, a hitben való vízen járásról elmélkedett.

laciatya.jpg

Augusztus 13.
Csak az önkiüresítésből fakadó szeretet használja jól az Istentől kapott ajándékokat. Ez a szeretet másokat tölt el örömmel, erővel és bátorsággal!.

Augusztus 14.
Az önkiüresítésből fakadó alázat, nem tartja magát érdemtelennek és az sem fontos neki, hogy kié az érdem. Így növekszik a szeretetben! 

Augusztus 15.
A hitben való "vízen járás" folyamatos meghívás az önátadásra, a bizalomra, az adásra és a közösségben való létre.

Augusztus 16.
A szeretetből fakadó önkiüresítés útján felismerjük, hogy Valaki fogja a kezünket és vezet bennünket. Ekkor már minden őrá mutat és úgy tűnik minden rendben van! 

Augusztus 17.
Amennyiben a Gondviselő működik és mindenben jelen van, akkor mi a tennivalónk? Nem az események irányítása, hanem sokkal inkább együttműködés azok Irányítójával!

Augusztus 18.
Hiszem, hogy a valóság Krisztusban van! Erről én nem bizonyítékot akarok, hanem alázattal jelen lenni benne, hogy megérthessem és befogadhassam az ajándékait.

Augusztus 19.
A Szentlélek a keresés lelke. Boldogok a keresők, mert vágyakoznak a megértésre és közben együtt érzővé válnak mindenki iránt.

süti beállítások módosítása