Semmi extra: puritán kék autó az új pápamobil
SZEMlélek 2018. augusztus 23.

Semmi extra: puritán kék autó az új pápamobil

Egy Skoda Rapid fogja szállítani a katolikus egyházfőt írországi látogatása során.

skoda1.jpg

Amint beszámoltunk róla, megkezdődött a Családok Világtalálkozója, amelynek idén Írország ad otthont. Ferenc pápa is ellátogat az eseményre, s ennek a vizitációnak számos előjele érzékelhető a szigeten. Megjelentek a boltokban a pápás sapkák, pólók és egyéb emléktárgyak. Már nem először kap kiemelt figyelmet az a jármű(park), amely az egyházi vezető szállítását végzi.

Igazodva az aktuális pápa szemléletéhez, ha nem is fapados, de mindenféle luxust nélkülöző modellre esett a választás. Az alkalmi vatikáni flottát a cseh autógyártó biztosítja, amely ott találta meg a rendezvénnyel a kapcsolódási pontot, hogy minden autójukat családias szempontok szerint tervezik. Ám amíg Ferenc pápa munkatársait, diplomáciai kíséretét Karoq, Superb és Octavia modellek fogják szállítani Írországon belül, ő maga három nagyjából egyforma Rapidban fog utazni.

Nem csupán a modellválasztás utal a szerénységre: valószínűleg azért tértek el a pápamobilok esetében megszokott fehér szín, esetleg a diplomácia világában bevett fekete alkalmazásától, mert az atlanti kék fényezés felár nélkül rendelhető ehhez a típushoz. Semmi extra, ezt is üzeni az autóválasztás.

skoda3.jpg

Mindeközben a Skoda egy ólomüvegekkel felszerelt Karoq modellel is ünnepli a Családok Világtalálkozóját. A 47 színű, 1700 üvegdarabkából összeállított, önmagában 87 kilogrammot nyomó kompozíció természetesen nem közúti közlekedésre termett, inkább kiállítási darab, annak azonban igen tetszetős, noha ez ízlés kérdése.

skoda2.jpg

(Forrás és fotók: completecar.ie, leitrimobserver.ie)

süti beállítások módosítása