A fatimai kegyszobor Panamába megy
SZEMlélek 2018. augusztus 29.

A fatimai kegyszobor Panamába megy

A fatimai Szűzanya első és eredeti kegyszobra jelen lesz a 2019-es Ifjúsági Világtalálkozón, Panamában – ezt hétfőn jelentette be José Domingo Ulloa Mendieta panamai érsek.

fatima.png

A kegyszobor, melyet a látnok Lúcia nővér jelzései nyomán készítettek, és immár 80 éve tisztelnek a portugál Mária-kegyhelyen, már a világ 64 országába elzarándokolt, az utóbbi években azonban csak rendkívüli alkalmakkor hagyta el Fatimát. Carlos Cabecinhas, a fatimai kegyhely igazgatója egy sajtókonferencián elmondta, hogy a döntést a panamai találkozó világméretű jellege miatt hozták, különös tekintettel Szent II. János Pál pápára. Ő álmodta meg az Ifjúsági Világtalálkozót, és különleges tiszteletet tanúsított a fatimai Szűzanya iránt: koronájában – melyet 1947-ben Évora érseke áldott meg – elhelyezte azt a lövedéket, mellyel Ali Agca az 1981. május 13-i - éppen a Fatimai Szűzanya napján ellene elkövettet - merénylet során megsebesítette.

Mendieta érsek azt is kiemelte, hogy a panamai hívek is nagyon nagy tisztelettel övezik a Fatimai Boldogasszonyt. A Szűzanya szobra 2019. január 21-én érkezik Panamába és január 29-ig marad ott.

(Forrás: vaticannews.va)

süti beállítások módosítása