Jól csak a hitével lát az ember - Lélekemelő #25
SZEMlélek 2018. szeptember 16.

Jól csak a hitével lát az ember - Lélekemelő #25

Varga László atya ezúttal Jézus követéséről, mások elviseléséről és Isten országában való feladatunkról osztotta meg gondolatait.

laciatya.jpg

Szeptember 10.
Jól csak a hitével lát az ember. Ekkor a dadogó már nem nevetség tárgya, a süket nem elviselhetetlen, hanem Isten képmása, gyermeke és szentélye. Csak a hitünkkel lehet személyválogatás nélkül szeretni!

Szeptember 11.
Jézus Krisztus kiválasztott tizenkettőt, hetvenkettőt és minket is, hogy szóval, tettel mutassák meg elérkezett Isten országa, "szereteturalma". Ők elfogadták, mondták, tették! Rajtunk a sor! Mire várunk?

Szeptember 12.
Infantilis önmagunk körül forgásunkból csak a szeretet megtapasztalása, egy "ölelés", amely Isten ölelése tud kiemelni. Megtartani pedig a Szentháromság szeretetében maradásunk tud!

Szeptember 13.
A legmagasabb fokú ismeret a szemlélődésből fakad. Amikor felfogjuk a Jelenlétét és benne maradunk, mindig az irgalmasság székében ülünk. Sajnos ritkán engedjük meg magunknak.

Szeptember 14.
Vannak keresztények, akik el nem viselhetik egymást. Mások szeretetből elviselik és vannak, akik Krisztust követve, elszenvedik egymást szeretettel. Ők nem mondtak le a másikról, hanem akkor is közösséget vállalnak vele, ha semmi jele nincs a megváltozásuknak!

Szeptember 15.
Jézus Krisztus önként alázta meg magát, nem megalázták, önként ajándékozta oda az életét, nem elvették tőle. Erre adott példát a Szeretet! Így is hajlandók vagyunk követni az alázatban és az önkiüresítésben?

Szeptember 16.
A kereszt tudománya "tananyag" a keresztényeknek. Az ön-kiüresítés egyszerre ön-megtagadás és egyszerre ön-ajándékozás szabadon, szeretetből. Recept nincs, de a Szentlélek segít minden helyzetben!

süti beállítások módosítása