Adj hálát a mustármagnyi hitért is! - Lélekemelő #26
SZEMlélek 2018. szeptember 23.

Adj hálát a mustármagnyi hitért is! - Lélekemelő #26

Ezen a héten Varga László püspök az ítélkezésről, a természetfölötti érzékeléséről, a gyermeki hitről elmélkedett.

laciatya.jpg

Szeptember 17.
Sem a nyelvre áldozás, sem a kézbe áldoztatás nem olyan fontos, mint az új teremtmény Krisztusban. Az ilyen már egyiket sem nézi le és nem is ítéli el!

Szeptember 18.
Öt érzékszervünkkel fogadjuk be a természetes valóságot. A legfontosabb "érzékszervünk" viszont a hitünk, mert csak ezzel tudjuk "érzékelni" a természetfölötti valóságot. Ma adj hálát még a mustármagnyi hitedért is!

Szeptember 19.
Indulatok, viták, előítéletek és ítélkezések a szent zene és a gitáros énekek körül. Egyik sem üdvözít, csak az, akiről szólnak! Az új teremtmény Krisztusban nem ítélkezik, hanem szívből örül a másiknak, aki Istent dicséri énekével!

Szeptember 20.
Elveszítettük érzékünket a természetfölötti iránt, így a hitünkben "fogyatékosok" lettünk. Már nem észleljük a misztériumot, a titkot. Emiatt lenézzük azokat, akik nem olyanok, mint mi és nagyon türelmetlenek vagyunk velük szemben!

 

Szeptember 21.
Tegnap még egészen biztosan tudtam kiknek szól az ének: "Homokba kell írni a bűnt..." Ma reggelre megértettem, nekem kell "elengednem minden tartozást". (Meg)Győzött a kegyelem !

Szeptember 22.
A hitet szolgálja a tudásunk, így nagyobb nála. Éppen ezért, az értelemmel kontrollált hit kevés annak, aki hitből fakadó tapasztalatra vágyik. Ez a gyermeki hit.

Szeptember 23.
A gyermeki hit nem infantilis, csak feltétel nélkül elhiszi, amit az Apja mond. Rá meri bízni magát mindenben és tudja azt is, ha szükséges, akkor az Apja csodát fog tenni.

süti beállítások módosítása