Akarsz-e a gyermekem lenni?
SZEMlélek 2018. szeptember 24.

Akarsz-e a gyermekem lenni?

Ez a kérdés minden nap elhangzik valakitől feléd.

gyermekem.jpg

A szeretet nem abban áll, hogy mi szeretjük Istent, hanem hogy ő szeret minket, és elküldte a Fiát bűneinkért engesztelésül. (1Jn 10)

Megindító videó látott napvilágot, melyet a Chemin Neuf közösség egyik fiatalja, Heiszig Benedek készített. – Egy imaesten lapokat osztottak ki nekünk, azon a videóban elhangzott szöveg volt, Isten üzenete számunkra. Arra gondoltam, hogy ezt az üzenetet vizuálisan megjelenítve még hatásosabban át lehetne adni – fogalmazódott meg benne a vágy, s mivel már korábban is foglalkozott videófelvételek készítésével és vágásával, belevágott a projektbe.

A fenti bibliai idézet, ahogy a videó is, arról beszél, hogy a szeretet lényege ebben áll: elfogadom Mennyei Atyám szeretetét, mellyel minden nap elhalmoz.

Milyen egyszerűen hangzik, igaz? Egyszerűen csak léteznem kell, rábólintanom az én Mindenható Teremtőm szeretetére, aki még a saját fiát is képes volt elküldeni megmenekülésem érdekében! Csupán az igenemet kell kimondanom, s hagyni, hogy elárasszon az Úr az Ő jóságával, melegével, ajándékaival. Mégis, a világban sokan visszautasítják ezt a páratlan lehetőséget; sajnos mi is gyakran ezt tesszük, amikor a szeretet helyett a gyűlölködést, az irigységet, a haragot, a hűtlenséget... egyszóval a bűnt választjuk. De az az örömhír, hogy a világ összes bűnét elkövetve sem tudnánk elszakadni Istentől, hiszen Ő a végtelen irgalom forrása!

Még a hajszálaimat is számon tartja, és nem telik el úgy egy pillanat sem, hogy ne gondolna rám. Ő nem egy távoli és gőgös isten, aki a mi dicsérő szavainkban fürödve néha nagy kegyesen ránk tekint; Ő az alázat példaképe, s bár én nem vagyok méltó, hogy a hajlékomba jöjjön, Isten mégis lakhelyet vesz a szívemben; sátrat ver, mert egészen közel akar lenni hozzám... konkrétan bennem él!

A videóban hallhatjuk, hogy mit meg nem tesz értünk az Úr, hogyan szereti a teremtményeit, és engem, személyesen is. A nevemen szólít. Nem csak az emberiséget szereti nagy általánosságban, hanem minden egyes embert külön. Különleges szeretettel szeret, mindenkit úgy, ahogyan azt legjobban érezni tudja. Még a hajszálaimat is számon tartja, és nem telik el úgy egyetlen pillanat sem, hogy ne gondolna rám a jó Isten.

Isten a szeretet. Kimondom-e az igenem az Úrra, elfogadom-e az Ő szeretetét nap mint nap, pillanatról pillanatra?

Ha tetszett a videó, megérintett az üzenete, szerezz örömet másoknak is, oszd meg bátran az ismerőseiddel!

süti beállítások módosítása