Limuzinnal repíti haza a beteg gyerekeket a szegedi taxis
SZEMlélek 2018. szeptember 26.

Limuzinnal repíti haza a beteg gyerekeket a szegedi taxis

Berinszki Zoltán kettős életet él: éjjel taxizik, nappal beteg gyerekeken segít.

43935919345_515c429d7f_b.jpg

17 évet dolgozott mentősként Zoltán, mielőtt taxizni kezdett, mert már sem testileg, sem lelkileg nem bírta a mentőzést. A taxizás viszont nem volt elég, nem volt meg benne az, ami a mentőzésben: segíteni az embereken. 

- Tizenhét év mentőzés után tudtam, hogy milyen szomorú sorsok vannak, mennyi beteg gyerek nem tud hazamenni a kórházból az ünnepekre - mondja Zoltán, aki két évvel ezelőtt indította útjára kezdeményezését, azóta pedig 1300-an vannak azok a taxisok és civilek, akik így segítik a rászorulókat. Először Facebook-on tette közzé ötletét, amire egy hódmezővásárhelyi család jelentkezett, akiknek kétéves gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyermekük feküdt a szegedi kórházban, de autó híján nem tudták volna megoldani, hogy velük karácsonyozzon kisfiúk. Zoltán segítségével együtt tölthettek pár órát, ami hatalmas ajándék volt mindenkinek, különösen, hogy a a kisfiú sajnos két hónappal később elhunyt.

30974222858_55945f9a25_b.jpg

Zoltán és a többi taxis teljesen önkéntesen dolgozik az alapítványnál, amelyet 1 éve hoztak létre, Taxisok és civilek a beteg gyermekekért néven, hogy a gyerekek néhány órára hazamehessenek a kórházból, sőt, Zoltán saját pénzéből limuzint bérel, hogy cirkuszba, repülőnapra, fesztiválokra vihesse őket.

A teljes cikk a fantasztikus kezdeményezésről az Abcúg oldalán olvasható.

süti beállítások módosítása