John P. Jackson: Én hiszem, hogy Jézus ebben a lepelben feküdt
Gégény István 2018. szeptember 27.

John P. Jackson: Én hiszem, hogy Jézus ebben a lepelben feküdt

A torinói halotti lepel világhírű kutatója és felesége, Rebecca magyarországi előadóútja egyik állomásán adott videóinterjút a SZEMléleknek.

lepel.jpg

Hónapokkal ezelőtt bejárta a világot a hír, miszerint egyes tudósok középkori művészeti alkotásnak nyilvánították a torinói halotti lepelként ismert tárgyat. Vannak, akik szerint ugyanakkor tényleg Jézust takarták ebbe a temetkezési textíliába kétezer évvel ezelőtt, s az ő testének, vérének lenyomatait őrizte meg a lepel.

John P. Jackson egyike azoknak, akik a tudomány és hit szemével egyszerre vizsgálják a tárgyat, ebben a kutatásban felesége is aktívan részt vesz. Kutatóintézetet alapítottak az Amerikai Egyesült Államokban, Szent II. János Pállal is személyesen beszélgettek a lepelről.

Magyarországon is bemutatják, mire jutottak. Nem akarnak senkit meggyőzni arról, amiben hisznek – mindketten hisznek benne, hogy igenis Jézus halotti lepléről van szó –, s ez a történet talán nem is magáról a tárgyról szól. Hanem arról az üzenetről, amit akár egy gyolcs is közvetíthet.

lepel01.jpg

Köszönjük a videó elkészítésében való segítő közreműködést Greschik Gyulának és Cseh Sándornak! Az előadássorozat honlapja ide kattintva érhető el.

(Képek forrása: Wikipedia, cnstopstories.com)

 

adomanybanner_600.jpg

süti beállítások módosítása