Megmentenéd a világot? Te is lehetsz akcióhős!
SZEMlélek 2018. október 01.

Megmentenéd a világot? Te is lehetsz akcióhős!

Felesleges autóhasználat helyett gyaloglás, energiazabáló berendezések megzabolázása, szelektív szemétgyűjtés – csupa apró lépés teheti hőssé a XXI. század emberét.

akcio0.jpg

2018. szeptember 30. és október 7. között zajlik a Teremtés Hete nevű programsorozat, amelynek célja felhívni a figyelmet közös élőhelyünk tiszteletére, megóvására, gondos ápolására. Hogy ez miért fontos, aligha kell bárkinek magyarázni, a témában összeállított, ide kattintva elérhető honlapon viszont érdekes és átgondolásra érdemes tartalmakat találhat mindenki.

S hogy a környezetbarátságról is lehet trendi módon üzeneteket megfogalmazni, arra a skót Greener Together állami kampány matériái igazán jó bizonyítékok. Menő szuperhősöket állítanak példának elénk: a lenyűgöző képességekkel megáldott hölgyet, aki autóhasználat helyett gyalogol, amikor megteheti, vagy a szuperférfit, aki akár olyan bravúrokra is képes, mint minden visszatartó erő leküzdése árán alacsonyabb hőfokra állítani a mosógépet, ha az is elegendő, sőt, a tojáshéjat is elküldi a megfelelő kukába.

akcio2.jpg

akcio3.jpg