Börtönbe zárná a politikusokat és a papokat is Böjte Csaba
SZEMlélek 2018. december 06.

Börtönbe zárná a politikusokat és a papokat is Böjte Csaba

Ráadásul magára is haragszik. Mindezt nem akárhol mondta, hanem egy börtönben!

botje_borton2.jpg

Az ismert ferences szerzetes Magyarország egyik legismertebb fegyházába látogatott december 3-án: a "gyűjtő" néven emlegetett büntetés-végrehajtási intézetben járt. – Egyszerű emberekhez egyszerű szavakkal szóltam, elmondtam, hogy mindannyian adventi várakozásban élünk, és hiszem, hogy az ő adventjük bármennyire is hosszú, előbb-utóbb eljön számukra is a Karácsony – fogalmazott személyes összefoglalójában.

– Néztem az embereket és bár tudtam, hogy sokan szörnyű bűnöket követtek el, mégis őszinte sajnálattal telt el a szívem! A sajnálat mellett egész végig, és még most is ott van a szívemben a mardosó harag! Igen, haragszom magamra, az egyházra, az egész oktatási rendszerre, mert nem tudtuk, nem tudjuk eléggé szépen, érthetően, világosan elmondani az embereknek az Isten által kőtáblára írt tízparancsolatot! Ha ezeket a parancsokat megtanítottuk volna, ha az emberek szívébe véstük volna Istenünk boldogságra vezető útmutatását, akkor hiszem, hogy ma nem börtönöket építenénk, hanem azokat múzeumokká alakíthatnánk át – ütött meg kemény hangot Csaba testvér.

botje_borton1.jpg

– Én minden szülőt, tanárt, színpadra álló előadóművészt, a közvéleményt formáló politikust és természetesen a papokat is elhoznám egy adventi elcsendesedésre, és legalább egy napra bezárnám egy itteni cellába, melynek mindkét párhuzamos falát vígan meg lehet simogatni, ha két kezünket kinyújtjuk! Igen, minden egyes ember, ki szólni kíván a gyermekekhez, felnőttekhez, alázattal legalább egy-egy napra be kellene vonuljon egy ilyen fegyházba, hogy rádöbbenjen a saját felelősségére, a tetteinek, az általa kimondott szavaknak súlyára – fokozta a merész gondolatívet.

Böjte Csaba teljes írása ide kattintva olvasható, amely az alábbi buzdítással zárul:

Adventi jó feltételként állj neki és tanuld meg kívülről Isten drága tízparancsolatát, közben legalább az interneten keresztül látogass meg egy fegyházat!

(Forrás: magnificat.ro, fotók: Böjte Csaba Facebook oldala)