Karácsony után sem szégyen segíteni másokon
SZEMlélek 2019. január 10.

Karácsony után sem szégyen segíteni másokon

Tavaly december indult a Nem Luxus táska kampány, hogy rászoruló nők számára jutassanak alapvető női higiéniás és fehérneműcsomagokat. Az akciónak nincs vége, január 31-ig várják a táskákat.

Nehéz anyagi helyzetben vagy hajléktalanként élő nőket segít a Kívül Belül Boldogság oldal és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös kezdeményezése.

kepkivagas.PNG

Az alapvető tisztálkodás lehetősége a legtöbbek számára természetes, ám a nehéz körülmények közt élők számára elérhetetlen, pedig a méltóságuk és nőiességüket megőrzése számukra is ugyanolyan fontos. Míg mi a drogériában a márkák közt válogatunk, addig nekik a mindennapi betevőjükről kell lemondaniuk egy-egy ilyen termékért.

Hiszünk abban, hogy nem csupán a decemberi hónapban van szükség a segítségre. Nem csupán karácsonykor érdemes adományozni, a rászo­rulóknak egész évben szükségük van a tár­sadalmi összefogásra. A kampányt pont ezért januári hónapra fókuszáljuk, hiszen a téli hónapokban van talán a legnagyobb szükség a segítésre, olvasható a nemluxustaska.hu oldalon.

A táskákat a Máltai Szeretetszolgálat juttatja el a rászoruló nőknek és lányoknak. A használt vagy új, de hibátlan táskákba tett csomag tartalma elsősorban létfontosságú higiéniás termékek legyenek: így kerülhet bele szappan, fogkrém, fogkefe, sampon, hajbalzsam, egészségügyi betét. Ezeken kívül tiszta alsóneműt, zoknit, papírzsebkendőt, WC-papírt, hajgumi, hajkefét, dezodort, nedves törlőkendőt, papucsot is szívesen látnak a táskákban. Egy kedves, személyes üzenettel, apró finomsággal pedig biztossá tehető a siker!

A teli táskák országszerte leadhatóak, átvevőhelyek listája és további részletek a nemluxustaska.hu oldalon olvashatóak.