Rászoruló gyerekeknek gyűjt az Ökumenikus Segélyszervezet
SZEMlélek 2019. május 09.

Rászoruló gyerekeknek gyűjt az Ökumenikus Segélyszervezet

Rászoruló, nélkülöző gyerekeknek gyűjt az Ökumenikus Segélyszervezet az idén hatodik alkalommal elindított Felhőtlen gyermekkor kampányában.

india-2507482_1920.jpg

A pénzadományokból kétezer rászoruló gyermek felzárkózását segítik és nyári táborokat szerveznek - tudatták csütörtökön az MTI-vel.
A kezdeményezést a www.segelyszervezet.hu oldalon lehet támogatni június végéig, valamint a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal. Június 2-áig a Tesco áruházakban vásárolható kuponokkal lehet adományozni. 
Az adománygyűjtéssel azt kívánja elérni a segélyszervezet, hogy országos intézményhálózatában minél több hátrányos helyzetű gyermek felzárkózását tudja segíteni rendszeres fejlesztő és közösségi foglalkozásaival. Az egész éves esélyteremtő munka részeként a gyűjtés kiemelt célja a segélyszervezet nyári táborainak támogatása is.
Felidézték: a segélyszervezet "Kapaszkodó" programjának keretében több mint kétezer olyan gyermeknek kínál valódi esélyt a felzárkózásra, akik a szegénység, bántalmazás vagy egyéb krízishelyzet miatt jelentős hátrányt szenvednek mindennapjaikban. A programban részt vevő gyermekeknek országszerte biztosítanak fejlesztőfoglalkozásokat, élményprogramokat, és akiknél szükséges, ott ingyenes egyéni fejlesztést is biztosítanak.
Hozzátették: a segélyszervezet évek óta szervez nyári táborokat bántalmazott, illetve hátrányos helyzetű gyermekek számára, az "Esélytáborok" fontos színterei a traumák feldolgozásának, a felhőtlen, gondtalan szabadidő megtapasztalásának. A táborokban is nagy hangsúlyt fektetnek az intenzív fejlesztésre.
Idén három tematikus tábort szerveznek a Somogy megyei Kastélyosdombón, ahol a segélyszervezet saját táborhelyet alakít ki, hogy az ország minden részéről fogadni tudja a rászoruló gyermekcsoportokat. A bentlakásos táborok mellett a napközis táborokban is fogadják a segélyszervezet látókörében élő, hátrányos helyzetű kicsiket. A nyári hónapokban így összesen idén is közel 500 gyermek számára kínálnak lehetőséget a rendkívüli fejlesztő és élményprogramokra.
Közölték azt is, a kampány ideje alatt számos figyelemfelhívó akciót szerveznek, hogy minél többeket tudjanak bevonni az adománygyűjtésbe. Május 11-én este a Várkert Bazár előtti útszakaszon 200 spinning kerékpárt állítanak fel, amelyeken öt óra leforgása alatt összesen ezer sportos önkéntes fog tekerni. A rekordereket hőkamerák fogják figyelni, és minél jobban tekernek, a színpadnál felállított nagyméretű, a 1353 számjegyeiből álló fényinstalláció annál erősebben fog világítani. Ugyanezen a hétvégén 12 versenyző - köztük Iain Lindsay brit nagykövet - indul el az Ultrabalatonon a segélyszervezet jótékonysági futócsapatában.

(Forrás:MTI Kép:(pixabay.com/billycm)

süti beállítások módosítása