Megválasztották a Mazsihisz új elnökségét
SZEMlélek 2019. május 12.

Megválasztották a Mazsihisz új elnökségét

A szervezet tisztújító közgyűlésén újra Heisler Andrásnak szavaztak bizalmat az elnöki poszton: a 106 jelen lévő küldött közül 74 támogatta, 32 szavazat érvénytelen volt.

heisler.jpg

Heisler András mellett Ács Tamást, a Budapesti Zsidó Hitközség korábbi vezetőjét javasolták az elnöki tisztségre, ám utóbbi az ülésen úgy nyilatkozott, hogy családi okok miatt nem vállalja a jelölést.

Heisler András a szavazást megelőzően arról beszélt, hogy a Mazsihisz legfőbb feladata a szervezet belső békéjének megteremtése. Ugyanakkor fontosnak nevezte, hogy kormányzattal a Mazsihisz tovább konszolidálja a kapcsolatot, ami a Sorsok Háza projekt megvalósításáig harmonikus volt.

– Kooperálni kell, de nem kollaborálni – mondta, ismertetve, hogy Gulyás Gergely, a miniszterelnökséget vezető miniszter levélben tárgyalást javasolt a Mazsihisznek az európai parlamenti választás után.

Heisler András a Mazsihisz országos hálózatát a szervezet egyik legnagyobb értékének, a közéleti erő kulcsának nevezte. – Ezért fontos a vidéki közösségek munkájának megbecsülése – mutatott rá.

A két alelnök Goldmann Tamás, a Pécsi Zsidó Hitközség elnöke és Horváth József, a lágymányosi Bét Sálom körzet elnöke lett.

A szervezet vezetőségébe az alábbi tagok kerültek be:

Baneth Péter dr. – Szegedi Zsidó Hitközség
Büchler András – Soproni Zsidó Hitközség
Csillag Barnabás – Karcagi Zsidó Hitközség
Nádel Tamás – Budapesti Zsidó Hitközség
Siklósi Vilmos – Zalaegerszegi Zsidó Hitközség
Szlukovinyi Péter – Miskolci Zsidó Hitközség
Tordai Péter – Budapesti Zsidó Hitközség
Vadász Gáborné – Budapesti Zsidó Hitközség
Várnai György dr. – Budapesti Zsidó Hitközség

(Forrás: MTI, szombat.org)

süti beállítások módosítása