Zarándokoljunk online Ferenc pápával!
Madocsai Bea 2019. május 13.

Zarándokoljunk online Ferenc pápával!

Aki nem tud elmenni személyesen Csíksomlyóra, annak sem kell lemaradnia a különleges esemény lelki kincseiről.

online_zarandoklat_2.jpg

Több mint száztíz ezren regisztráltak a csíksomlyói pápai szentmisére, hazánkból több zarándokvonat és -busz indul, sokan gyalogosan érkeznek a kegyhelyre.

– Bárcsak én is a zarándokok között lehetnék – sóhajtanak azok, akik semmiképp nem tudnak elindulni, mert koruk, egészségi állapotuk, anyagi körülményeik, elfoglaltságuk nem engedi.

Számukra nyolcnapos „online zarándoklatot" kínál Vereb István zarándoklatvezető. Bár az első "virtuális zarándokcsoport" már elindult, a pápalátogatásig bőven van annyi idő, hogy valaki kiszemeljen magának egy olyan hetet, amikor van 5-10 perce naponta, hogy a lelki zarándoklat újabb és újabb szakaszát megtegye. Még szabadságot sem kell kivennie erre az időre, csak egy kicsit leülni, és belenézni az aznapi „zarándokcsomagba".

Hogy ez mit tartalmaz?

1. Egy elmélkedést, imádságot minden nap egy-egy boldogságmondásról – Ferenc pápa gondolataival.

2. Egy példát arra, hogy Mária vagy valamely szent életében hogyan is tükröződött Jézus szava.

3. Tippet, cselekvésre sarkalló szempontokat arra vonatkozóan, hogyan tudom a saját életemben megvalósítani Jézus tanítását!

A szervezők vallják, hogy

a zarándok nem valahová, hanem valakihez igyekszik,

így ennek a lelki útnak a megjelölt célja a „Krisztussal való mélyebb kapcsolat megélése a 8 boldogság szellemében".

online_zarandoklat_1.jpg

Természetesen annak sem hiábavaló a nyolcnapos online zarándoklatot „végigjárnia", aki el tud majd menni Csíksomlyóra: jó lelki felkészülés lehet ez a pápalátogatás előtt. Egy kattintás, és már lehet is indulni!

süti beállítások módosítása