Várnak ránk a Templomkerti Esték
SZEMlélek 2019. május 17.

Várnak ránk a Templomkerti Esték

Idén rendezik meg tizennegyedik alkalommal a Templomkerti Esték című kulturális és jótékonysági rendezvénysorozatot, melynek első előadása szombaton este a máriaremetei Kisboldogasszony-templomban lesz.

7650-templomkerti-estek.jpg

Schmitt Pálné Makray Katalin fővédnök, az estek háziasszonya az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában elmondta: a programsorozat keretében szeptemberig várják a közönséget a máriaremetei Kisboldogasszony-templomban és annak kertjében. Idén hat műsort terveznek, az eseményeket szeptemberben egy Kormorán-koncert zárja. Az estek célja a szórakoztatás mellett, hogy az adományokból befolyt összegeket jótékony célokra fordítsák.
A templomkerti estéken a kezdetektől összesen 32 ezer látogató fordult meg.
Az idei jótékonysági koncertsorozat különlegessége, hogy több előadóművész is családjával szerepel majd együtt. Így Sasvári Sándor Léna lányával, Varga Miklós pedig ikreivel, Viviennel és Szabolccsal lép színpadra szombaton.
Ismertetése szerint augusztus 24-én, Haáz Sándor karnagy vezetésével a Szentegyházi Gyermekfilharmónia gyermekkórusa és zenekara ad koncertet a templomkertben, amelynek adományait a Gyermekfilharmónia kapja.

(Forrás:MTI Kép: programturizmus.hu)