Magyar siker a Roland Garros döntőjében
SZEMlélek 2019. június 09.

Magyar siker a Roland Garros döntőjében

Babos Tímea és Kristina Mladenovic nyerte meg a női párosok versenyét a francia nyílt teniszbajnokságon, miután két szettben legyőzte a kínai duót.

babos2.jpg

A második helyen kiemelt magyar-francia duó sorozatban harmadik Grand Slam-döntőjére készült, az előző kettőt azonban Babosék elvesztették. Párosuk eddig egy GS-trófeát gyűjtött, a tavalyi Australian Openen, majd Wimbledonban és idén Ausztráliában is kikaptak a fináléban. Babos és Mladenovic először jutott el a Roland Garros döntőjébe együtt, a francia teniszező azonban már megízlelhette a siker ízét a Philippe Chatrier Stadionban, 2016-ban ugyanis honfitársával, Caroline Garciával elhódította a serleget.

Az ellenfél jóformán ismeretlen volt Babosék számára, mivel eddig csak egyesben találkoztak az ázsiai duó tagjaival, akiknek ez csak a második tornájuk együtt. Előzőleg néhány éve egy kisebb ITF-versenyen indultak egymás oldalán.

Roland Garros, női döntő:

Babos Tímea, Kristina Mladenovic - Tuan Jing-jing, Cseng Szaj-szaj: 6:2, 6:3

A 29 éves Tuan a 68. helyen állt a páros világranglistán, és négy tornagyőzelemnél tartott, míg négy esztendővel fiatalabb partnere a 101. - de volt 15. is -, és hat trófeát gyűjtött ebben a műfajban.

A párosban kétszeres WTA-világbajnok Babost az is motiválhatta, hogy ő az első magyar teniszező, aki juniorként és a felnőttek között is legalább egyszer bejutott valamennyi Grand Slam-torna fináléjába.

A Roland Garroson korábban csak egyszer, 1986-ban volt magyar döntős női párosban. Akkor Temesvári Andrea és Martina Navratilova a Steffi Graf, Gabriela Sabatini kettőst verte 6:1, 6:2-re.

A győztes duó tagjai közül Mladenovic hétfőtől az első, Babos pedig a második lesz a páros WTA-világranglistán.

(Forrás: MTI, fotó: 24.hu)