Tartalékos kerettel is a négy közé kerülne a magyar csapat
SZEMlélek 2019. június 17.

Tartalékos kerettel is a négy közé kerülne a magyar csapat

A magyar férfi vízilabda-válogatott keddtől a világliga nyolccsapatos szuperdöntőjében szerepel: Märcz Tamás együttese Európa Kupa-győzelmével harcolta ki az indulási jogot a tornára, amelynek győztese elsőként szerez indulási jogot a jövő évi olimpiára.

vizilabda-altalanos02.jpg

A szerb fővárosban ugyanakkor messze nem a legerősebb összeállításban játszik majd a magyar csapat. A szövetségi kapitány korábban kijelentette, hogy a júliusi kvangdzsui világbajnokság - amelyen további két kvótát osztanak ki - prioritást élvez a világligával szemben, éppen ezért Belgrádban főleg olyan játékosok kapnak lehetőséget, akik korábban kevesebbszer, vagy még soha nem élvezték a bizalmat. Ilyen például a Ferencvárossal a mostani szezonban minden lehetséges trófeát, köztük a Bajnokok Ligája serleget is begyűjtött Kállay Márk, akinek 33 évesen adatik meg, hogy válogatott lehessen.
"Mindenkinek megvan a maga feladata erre a nyárra és mindenkinek lesz lehetősége bizonyítani, hogy kire mennyire lehet számítani a jövőben. A világliga szuperdöntőjében hat kemény meccs vár ránk, először arra vagyok kíváncsi, hogy az elkövetkezendő négy napban a kihirdetett tizenöt játékos miként formálódik majd csapattá, majd miként teljesít az erős ellenfelekkel szemben. Úgy gondolom, hogy reális esélye van a csapatnak a négy közé kerülni, így éremért játszani - de nem szeretnék ennyire előre szaladni, mert mindig a következő feladat a fontos, lépésről lépésre haladunk." - idézte a szövetség honlapja Märcz Tamást.
A Tasmajadan Uszodában sorra kerülő viadalon a magyarok sorrendben Kanadával, Spanyolországgal és Japánnal találkoznak, majd ezt követi az egyenes kieséses szakasz.
    
    A magyar válogatott kerete
Kapusok: Bisztritsányi Dávid (UVSE), Kardos Gergely (Szolnok)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Miskolc), Dőry Farkas (Debrecen), Erdélyi Balázs (OSC), Gór-Nagy Miklós (FTC), Gyárfás Tamás (Eger), Jansik Dávid (Szolnok), Kállay Márk (FTC), Kovács Gergő (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Várnai Kristóf (BVSC)

    A világliga szuperdöntőjének programja:
    kedd:
    -----
    csoportkör, 1. forduló:
    A csoport:
Magyarország-Kanada 15.45
Japán-Spanyolország 19.15
    B csoport:
Horvátország-Kazahsztán 14.00
Ausztrália-Szerbia 21.00
    szerda:
    -------
    csoportkör, 2. forduló:
    A csoport:
Japán-Kanada 15.00
Magyarország-Spanyolország 16.45
    B csoport:
Ausztrália-Kazahsztán 19.15
Horvátország-Szerbia 21.00
    csütörtök:
    ----------
    csoportkör, 3. forduló:
    A csoport:
Magyarország-Japán 15.45
Kanada-Spanyolország 19.15
    B csoport:
Horvátország-Ausztrália 14.00
Kazahsztán-Szerbia 21.00
    péntek:
    -------
A2-B3 15.00
A3-B2 16.45
A1-B4 19.15
B1-A4 21.00
    szombat:
    --------
az 5-8. helyért 13.30 és 15.15
elődöntő: 17.45 és 19.30
    vasárnap:
    ---------
a 7. helyért: 15.00
az 5. helyért: 16.45
a 3. helyért: 19.15
döntő: 21.00

Forrás:MTI Kép:waterpolo.hu

süti beállítások módosítása