Kihallgatta a rendőrség az UEFA korábbi elnökét
SZEMlélek 2019. június 18.

Kihallgatta a rendőrség az UEFA korábbi elnökét

Michel Platinit a 2022-es katari futball világbajnokság rendezése körüli ügyek miatt korrupcióval vádolják.

platini.jpg

Francia értesülések szerint a helyi rendőrség június 18-án őrizetbe vette a korábbi futballistát - az információt a francia igazságszolgáltatásban dolgozó, névtelenséget kérő forrás is megerősítette az AP hírügynökségnek. Platinit az igazságügyi rendészet korrupcióellenes hivatalába vitték kihallgatásra.

A L'Equipe azt írja, hogy Nicolas Sarkozy francia elnök korábbi kabinetfőnökét, egyben a korábbi belügyminiszter Claude Guéant-t gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben, de őt még nem vették őrizetbe. Guéant közvetítőként járt el Katar és a francia kormány között.

Platinit tanúként idézték be a hatóságok, majd amikor ügyvédjével, William Bourdonnal megjelent, őrizetbe is vették. A L'Equipe úgy tudja, hogy Platinit már korábban is kihallgatták az ellene indított, megvesztegetés és korrupció gyanújában indított nyomozás során.

Luxuskirándulásokkal, alamizsnával bundázhatta meg a 2022-es vb rendezését Katar egykori legmagasabb rangú sportvezetője. A torna miatt egymást érik a botrányok, most kiderült: ötmillió dollárért vesztegettek.

(Forrás: Index, fotó: wsj.com)

süti beállítások módosítása