Létezik-e keresztény bulikultúra?
SZEMlélek 2019. június 19.

Létezik-e keresztény bulikultúra?

Személyesen jártunk utána – tucatnyi képpel adunk választ a kérdésre.

1.jpg

Sok sztereotípia él az emberek fejében a keresztényekről: az egyik ilyen például az, hogy nem szoktunk bulizni. Erre tökéletes ellenpélda a Shoeshine és a Manna FM által szervezett nyárindító buli, amire még május közepén került sor. A Shoeshine célja többek között az, hogy a keresztény bulikultúrát kiépítsék, így sok-sok éve rendszeresen szerveznek hasonló eseményeket a 18 és 35 év közötti korosztálynak.

14.jpg

Mitől kapja meg egy buli a „keresztény” jelzőt? Hiszen fogyasztunk alkoholt (és nem csak borrá változtatott vizet), azonban ezt megfelelő mértékben tesszük, kulturáltan, így nem találkozhatsz részegen botorkáló, "nyomuló" emberekkel. Itt tényleg azért vagy, hogy egy jót szórakozz, táncolj;

persze, ismerkedésre is van lehetőség, de a jelenlévők nem egyéjszakás kalandot keresnek.

Egy hosszú közös táncolás után számíthatsz arra, hogy amennyiben mindketten nyitottak vagytok rá, az együtt átpartizott estétek nem csak a múlt emléke lesz, hanem fel is veszitek a kapcsolatot.

18.jpg

Mi kell egy jó partihoz? Jó társaság, jó zene, megfelelő helyszín, olcsó árak. A nyárindító bulin mindez megvolt; talán a helyszín tetszett a legjobban, mivel az A38-as hajón engedhettük ki a gőzt.

Az alábbi képre kattintásvan galéria nyílik, sok fotóval a helyszínről...

És az ehhez hasonló bulik egyáltalán nem csak keresztényeknek szólnak: bárki, aki szeretne kulturált keretek között partizni, ott a helye a Shoeshine bulijain!

Fekete Ágnes

(Fotók: Capras Viktor)

süti beállítások módosítása