Csaknem kétezer programmal várták a látogatókat a Múzeumok Éjszakáján
SZEMlélek 2019. június 23.

Csaknem kétezer programmal várták a látogatókat a Múzeumok Éjszakáján

Országszerte négyszáz intézményben csaknem kétezer programmal várták a látogatókat a 17. Múzeumok Éjszakáján, melynek idén egyik központi helyszíne Szombathely volt.

muz7.jpg
Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára a szombathelyi Smidt Múzeumban szombaton este a programsorozat idei központjának számító vasi megyeszékhelyen megnyitotta az "Egy szelet Szombathely" címet viselő, a kiegyezés utáni évtizedek szombathelyi kávéházainak és cukrászdáinak stílusát és hangulatát felidéző kiállítást.
Az államtitkár Magyarország legnagyobb fesztiváljának nevezte a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozatát, amelyen egyetlen éjszaka alatt idén is legalább négyszázezer ember részvételére számítottak.


Hozzátette: nemcsak múzeumokról szól ez az éjszaka, hanem a művészetekről, a kultúráról is, hiszen például Szombathelyen az idei rendezvény "fővárosában" például a helyi színház, a szimfonikus zenekar, de még a Szombathelyi Törvényszék is bekapcsolódott, a irodalomtól a zenén át a képzőművészetig megjelenik minden.
Beszédében kiemelte, Magyarországnak hihetetlenül erős kulturális intézményhálózata van, valamint hihetetlenül erős az a szakembergárda is, amely ezt a intézményhálózatot működteti és akik hetek óta azon fáradoznak, hogy a Múzeumok Éjszakája úgy sikerüljön, ahogy azt a közönség már elvárja.

(Forrás: MTI)

süti beállítások módosítása