Jakabos aranyérmes, Hosszút kizárták a római versenyen
SZEMlélek 2019. június 23.

Jakabos aranyérmes, Hosszút kizárták a római versenyen

Milák Kristóf és Jakabos Zsuzsanna arany-, Verrasztó Dávid és Késely Ajna pedig ezüstérmet nyert szombaton a római Hét Domb (Sette Colli) elnevezésű nemzetközi úszóverseny második napján.

jakabos.jpg

A háromnapos viadal hivatalos honlapja szerint Milák 200 méter pillangón utasította maga mögé a mezőnyt 1:54.19 perces versenycsúccsal, míg Verrasztó 400 méter vegyesen lett második 4:11.90-es idővel. Késely Ajna 800 méter gyorson 8:25.29 perces teljesítménnyel ugyancsak ezüstérmes lett.

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka 400 méter vegyesen favoritként ugrott medencébe, azonban kizárták. Edzője, Petrov Árpád arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a 30 éves klasszist azért diszkvalifikálták, mert a hátról a mellre fordulás előtt már hason érkezett a falra, ami szabálytalan. Hozzátette, minden bizonnyal azért hibázott tanítványa, mert a kissé szeles időben a távolságot jelző zászló lebegése megzavarta.

A számot így is egy magyar versenyző, Jakabos Zsuzsanna nyerte 4:38.89-cel. Hosszúval ilyen legutóbb a 2006-os budapesti Európa-bajnokságon fordult elő, akkor az előfutamok során zárták ki.

A most aranyérmes Jakabos Zsuszanna a 2017-es Sette Colli apropóján találkozhatott Ferenc pápával - erről a SzemLéleknek így mesélt:

"– Milyen benyomásokat szereztél Ferenc pápáról?

– Nagyon kedvesnek tűnt. Nem is tudom, hogyan bírja azt a rengeteg feladatot. Sokan voltunk ott: Kapás Bogival képviseltük a magyarokat, de minden nemzetből jött legalább két ember. Viszonylag nagy verseny volt a Sette Colli, szóval elég sokan mentünk el erre a találkozóra, és tényleg azt éreztem, hogy nem értem, hogy tud ennyi kedvességet árasztani magából. Hálásak lehetünk a sorsunknak, hogy ott lehettünk."

A Jakabos Zsuzsannával készült interjút ide kattintva olvashatják.

(Forrás: MTI, fotó: 24.hu)

süti beállítások módosítása