Megújít-lak: különleges házikó várja a szerelmes házaspárokat
Madocsai Bea 2019. június 25.

Megújít-lak: különleges házikó várja a szerelmes házaspárokat

Még hogy a szerzetesek ne tudnák, mire van szükségük a házasoknak!? Az Egyházközségi Nővérek segítenek, hogy végre mindent hátrahagyva kettesben töltsenek a szerelmesek egy hosszú hétvégét.

megujit-lak.jpg

A kis teraszon asztalka, sakktábla, társasjáték. A konyhában  hűtő,  rezsó, vízforraló és mikró. Tányér, pohár, bögre, evőeszköz: minden két személyre. A szobában kinyitható kanapé, asztal és székek, kis szekrény, feszület a falon, Biblia…

Kis hétvégi házikó, tökéletes zug egy kettesben töltött hétvégére. Mi ebben a különleges?

Az, hogy szerzetesnőké, akik úgy gondolták, a legjobb hasznosítása az lenne, ha házaspárok rendelkezésére bocsátanák. Gaál Mária vezetőnővér elmesélte, hogy az Egyházközségi Nővérek Társasága piliscsabai házával szomszédos telek és a rajta álló kis ház a Gondviselő Isten ajándékaként szinte az „ölükbe pottyant”. Mária nővér a szolgálata során azt látta, nagyon nagy szükségük volna a házaspároknak kettesben töltött időre, pihenésre, lehetőségre az egymásra figyelésre.

De még ha sikerül is a gyerekeket a hétvégére rábízni a nagyszülőkre, egy-két nap szabadságot kivenni, hogy hosszabb legyen a hétvége, hova vonulhatnának egy kicsit el? Szállodára talán nem futja, de otthon maradva nem igazi a kikapcsolódás…

Nos, a nővérek úgy gondolták, hogy ennek a kis háznak a rendeltetése az lesz, hogy a házaspárokat segítse kapcsolatuk megerősítésében.

A neve Megújít-lak lett, mivel megújító-pihentető hétvégét szeretnének biztosítani a férj és a feleség számára, ahol gyermekeik nélkül, csak egymásnak  tudják szentelni a figyelmüket.

Bár elsősorban hitüket gyakorló, katolikus házaspárokat várnak, de ha van szabadon maradt hétvége, más felekezetű házaspárokat is fogadnak. Ha valaki lelki beszélgetésre vágyik a szomszédban Bindes Ferenc atyával vagy a nővérekkel, arra is van lehetőség.

A Piliscsaba-Klotildligeten álló házikó 200 m-re található a vasúti megállótól. A körülmények szerények, de a csönd, a jó levegő, és főleg a kettesben eltöltött idő lehetősége arra indítja a házaspárokat, hogy interneten kiválasszák a nekik megfelelő időpontot az Egyházközségi nővérek honlapján.

(Fotó: facebook.hu)

süti beállítások módosítása