Egy mexikói állam elutasította a házasság újradefiniálását
SZEMlélek 2019. június 28.

Egy mexikói állam elutasította a házasság újradefiniálását

Sinaloa jogalkotója elutasította a házasság újbóli meghatározását célzó törvényjavaslatot, mely a Családi törvénykönyv módosítására törekedett.

marriage_couple_wedding_credit_unsplash_cna.jpg

Az elutasítás nyomán a Családi Szabályzat továbbra is elismeri, hogy a házasság „egy férfi és egy nő egész életre szóló, szabad akarattal vállalt szövetsége, mely természete szerint a házasfelek javára, gyermekek nemzésére és nevelésére irányul."

A sikertelen törvényjavaslat arra törekedett, hogy „férfi és nő” helyett „személyek” kerüljenek a szövegbe.

Rodrigo Iván Cortés, a Család nemzeti frontjának elnöke elmondta, hogy a jogalkotási javaslat veresége biztató: lehetőség arra, hogy megvédje a házasság intézményét Sinaloa törvényhozásában. – Nagyon fontos tény, a remény fénye ragyog a köztársaság többi részén – mondta.

Hangsúlyozta, hogy bár a törvényjavaslatot elsőként a mexikói elnök pártja (Morena) szorgalmazta, több másik párt is támogatta a őket a szavazásban.

Cortés azt mondta, hogy „figyelemre méltó, hogy a házasság természetes intézményét sokféleképpen támogatják.”

Kiemelte a szervezett civil társadalom munkáját, és megjegyezte, hogy néhány hónappal ezelőtt Sinaloa az állam alkotmányában „az élethez való jogot az egyén megalkotásának pillanatától” rögzítette.

Marcial Padilla, a ConParticipación igazgatója is üdvözölte a szavazást, mondván, hogy „a polgárok egyértelműen kifejezhették a család és a házasság támogatására vonatkozó döntéseiket, és a jogalkotók rájöttek, hogy az egyetlen helyes és politikailag jövedelmező dolog az, ha meghallgatják a polgárokat."

Padilla azt mondta, hogy „a következő dolog Sinaloa állam számára, hogy

mellőzze a gender elméletet, ami senki számára nem előnyös, de mindenkit károsít.

Különösen a gyerekeket, mert arra kényszerít minket, hogy olyasmit hívjunk házasságnak, ami nem lehet az.”

Forrás: catholicnewsagency

süti beállítások módosítása