Még nem sikerült teljesen megfékezni a németországi tüzet
SZEMlélek 2019. július 02.

Még nem sikerült teljesen megfékezni a németországi tüzet

A legfrissebb hírek szerint 430 hektáron még pusztítanak a lángok.

tuzvesz_5.jpg

 

A tartomány valaha volt legnagyobb tüze tombol Németország északkeleti részén, Mecklenburg-Elő-Pomerániában, ahol 600 hektárnyi terület áll lángokban egy korábbi katonai gyakorlóterületen. Kedden a német hadsereg egységeit is mozgósították az oltáshoz - jelentette a Die Welt című német lap híroldala.

 

tuzvesz_3.jpg

 

A Lübtheen közelében tomboló tűz oltásához a katonaság tíz páncélozott tűzoltó járművét irányították át, és a hadsereg feladata az lesz, hogy utat vágjon a tűzoltók számára, hogy biztonságosan meg tudják közelíteni a hátramaradt lőszerekkel és robbanóanyagokkal szennyezett területet.

 

Az oltást a térségben fújó erős szél is nehezíti, emellett pedig a tűzoltók a tűz egy részét az ottmaradt lőszerek és robbanóanyagok jelentette robbanásveszély miatt meg sem közelíthetik. Az érintett területen nemcsak katonai gyakorlatokból származó lőszerek és gránátok lehetnek, hanem olyan robbanóanyagok is, amelyek egy olyan lőszerraktár után maradtak a területen, amelyet még a második világháborúban, 74 évvel ezelőtt robbantottak fel.

 

tuzvesz_4.jpg

 

A helyi kormányzat szerint hektáronként akár több mint 40 tonna robbanásveszélyes anyag is lehet a talajban. A lángok miatt hétfő estig négy kisebb településről összesen mintegy ezer embert telepítettek ki.

 

 

(Forrás: MTI, tagesschau.de; fotó: mdr.de)

 

süti beállítások módosítása