Ursula, az édesanya
Madocsai Bea 2019. július 03.

Ursula, az édesanya

Hétgyerekes családból származik, férjével ők is hét gyereket neveltek.

ursula_gyerekei.jpg

Ursula von der Leyen  az Európai Bizottság leendő elnökének, (már ha valóban megszavazzák) pályafutásáról mindenhol olvashatunk. Arról, hogy orvos lett, majd kereszténydemokrata politikus, sőt miniszter: előbb a szociális, család-, nő- és ifjúságügyi, majd a honvédelmi tárca vezetője.

Ezúttal inkább néhány olyan régebbi cikkből idézünk, amelyikben a családról nyilatkozik még 2005-ben, 2007-ben, 2009-ben. A fotók is azokból az évekből valók, kivéve a kezdőképet, amin férje, Heiko és a már többségében felnőtt gyerekeik láthatók. Von der Leyen asszonynak a nagy családról már gyerekkorából vannak tapasztalatai: öt fivére és egy nővére van. Neki is hét gyermeke született, David, Sophie, Maria Donata, majd az ikrek, Victoria és Johanna, aztán Egmont, végül Gracia. 

ursula_4.jpg

„A család, az egymásért vállalt felelősség olyan keresztény értékek, amiket a jelen kor nyelvére kell fordítani. A család nem él meg a múlton való merengésből, gazdaságilag hogyan volt régen; globális világunkban nagy szükség van a nőkre. Továbbra is fontos, hogy legyenek gyerekek az utcákon, a generációk tartsanak össze, szükséges a jó oktatás, a szubszidiaritás, és meg kell kérdeznünk magunktól, hogyan őrizzük meg mindezeket napjaink modern világban."

ursula_1.jpg

„Elismerjük a család jelentőségét, nem csak kiegyensúlyozottságot nyújtó tényezőként, hanem eszközként az értékek, a lelkiség és a transzcendencia közvetlen továbbításában. Az is nyilvánvaló, hogy gyerekek nélkül egy ország gazdasági és érzelmi okok miatt sem maradhat fenn."

ursula_3.jpg

„Nem vagyok superwoman, ahol tartok, az hosszú, rögös út, a férjemmel hozott döntések,  valamint néhány hiba eredménye is."

ursula_2.jpg

„A család szerepe felértékelődik a globalizáció világában. A családban tanuljuk meg a gyermekek és szülők közötti felelősséget, sajátítjuk el az értékeket, amiket a jövő számra akarunk. Az oktatásnak napjainkban nincsenek határai, de korlátokra továbbra is szükség van, hiszen a gyerekek felnőve szabályokkal találkoznak. A gyerekekre időt kell fordítanunk és példát kell mutatnunk hogy megtanulják: a siker eléréséhez erőfeszítéseket kell tenni."

(Forrás és fotó: profesionalesetica.org, lefigaro.fr, anecdotasypoesias.blogspot.com, parismatch.com, kezdőkép:picture alliance/dpa)

süti beállítások módosítása