Virágszirmokkal búcsúztatják a Hableány kapitányát és matrózát
SZEMlélek 2019. július 11.

Virágszirmokkal búcsúztatják a Hableány kapitányát és matrózát

Pénteken tartják a dunai hajóbaleset két magyar áldozata előtt tisztelgő megemlékezését, a Margit hídhoz közeli folyamszakaszon. A 11 órakor kezdődő búcsúztató alatt módosul a hajóközlekedés.

szirom.jpg

A Hableány sétahajó május 29-én este a Margit híd közelében süllyedt el, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A Hableányon 35-en utaztak, 33 koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. A balesetet követően hét koreait sikerült kimenteni, a többiek meghaltak.

A BKV Zrt. és a Budapesti Közlekedési Központ közleménye alapján a búcsúztató idején a D12-es hajójárat a szokásostól eltérő menetrend szerint, kétóránként közlekedik. A pontos menetrendről a hajóállomásokon, a BKK honlapján, valamint a BKK FUTÁR alkalmazásban lehet tájékozódni.

Az áldozatok előtti tisztelgésként a D12-es hajójárat árbocán fekete szalaggal közlekedik. – A BKK és a BKV Zrt. tisztelettel adózik a tragikus baleset áldozatainak emléke előtt, és ezúton is szeretné együttérzését, részvétét kifejezni a hozzátartozók felé – írták a közleményben.

A Panorama Deck Hajózási Társaság saját halottjainak tekintett kollégáik búcsúztatóján több hajó is részt vesz, azokon egy időben zajlik a szertartás.

Az érdeklődők a Margit híd Országház felőli oldaláról követhetik az eseményt. A szervezők azt kérik, hogy kizárólag virágszirmokat szórjanak a vízbe a budapesti hajók közös kürtjelére.

(Forrás: MTI, illusztráció: creativesoulcare.wordpress.com)