Down-szindrómás pár, koronában
SZEMlélek 2019. július 23.

Down-szindrómás pár, koronában

Diáktársaik szavazata alapján egy 16 éves Down-szindrómás pár, Dylan Hughes és Amelie Barker lett az év végi bál királya és királynője egy walesi iskolában.

down.jpg
- Nagyon, nagyon boldogak voltak, ragyogtak - mesélte Amelie édesanyja a bál után. - Egész este táncoltak, a koronát sem akarták levenni.

Szüleik elmondása szerint hároméves koruk óta ismerik egymást, de kapcsolatuk csak hat hónapja fordult komolyra.

- Ahogyan azt a tinédzserek szokták, egyszer csak más szemmel kezdtek tekinteni egymásra, érdeklődni kezdtek egymás iránt - magyarázta Amelie édesanyja, Katharina. - Elénk álltak, és elmondták nekünk, hogy együtt vannak és majd egyszer szeretnének összeházasodni.

Dylan jelenleg a sportkarrierjére összpontosít: Nagy-Britannia színeiben versenyzett a Down-szindrómásokat úszó világbajnokságon Kanadában, most pedig a Szardínián megrendezendő Európa-bajnokságra készül.

down3.jpg

- A fiam sportőrült, Wales rugbycsapatában szeretne játszani, vagy testnevelést szeretne oktatni - mondta édesanyja, Victoria.

Amelie szeptembertől gyermekgondozást fog tanulni a newporti Gwent College-ben.

- Nagyon szeret gyerekekkel dolgozni, van hozzá érzéke - tette hozzá Katharina.

A két édesanya gyermekeik kiskorában ismerkedtek meg egymással, és tíz éve létrehozták a 21 Plus jótékonysági szervezetet, mely a Down-szindrómás gyerekek családjait támogatja.

down2.jpeg

Az iskola befejeztével Dylan és Amelie talán nem találkozhat majd egymással annyit, mint szeretnék, de mindkettőjük családja elkötelezetten segíti őket.

- Nagy, közös terveik vannak. Azt szeretnénk, hogy végül majd önállóan éljenek. Még mindketten nagyon fiatalok, de büszkék vagyunk rájuk, hogy a saját útjukat járják.

(Forrás: BBC News)

süti beállítások módosítása